Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Focuri: Consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor de renovare

Duminică, 14 august 2022, în sărbătoarea hramului Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Focuri, a avut loc consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor de renovare.

Toate aceste lucrări au fost posibile datorită părintelui paroh Petru Antonică, acela care cu multă trudă și devotament a reușit să coordoneze bunul mers al lucrărilor la biserică, dar și credincioșilor comunității și binefăcătorilor care au participat atât financiar, cât și fizic la realizarea acestora.

Sfânta Liturghie solemnă a hramului, care a început la ora 12:00, a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, alături fiind și Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, precum și un număr de 10 preoți. La celebrare au fost prezenți credincioșii Parohiei Focuri, dar și numeroși oaspeți veniți din alte parohii.

După ce la cuvântul de învățătură Preasfințitul Iosif a vorbit despre importanța altarului și a celebrării Sfintei Euharistii, a urmat sfințirea lucrărilor de renovare și consacrarea altarului. În masa altarului au fost așezate relicvele sfinților Alois Orione, Ioan Anton Farina, Maria Bertila Boscardin, precum și ale fericiților Anton Durcovici și Vladimir Ghica.

La sfârșitul celebrării, pr. Vasile Petrișor a citit decretul episcopal privind consacrarea altarului Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Focuri.

Mulțumirile finale au fost făcute de către doamna Magdalena Dâscă, menționând că cercetând în istoria satului a descoperit că prima biserică construită în sat a fost cea catolică, dovadă a implicării creștinilor catolici.

Părintele paroh și-a exprimat recunoștința și mulțumirea față de bunul Dumnezeu "care a lucrat atât de frumos în această comunitate mică, dar atât de inimoasă". Spunea părintele că "deși suntem o comunitate mică, am reușit să facem lucruri mari" și a menționat că enoriașii parohiei sunt un exemplu de curaj și un exemplu de trăire a credinței pentru toți cei din jur.

Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Iosif și-a exprimat mulțumirea și aprecierea și i-a felicitat pe credincioșii din Focuri că au știut să fie alături de preoți, mereu cu inimă largă și deschisă pentru casa lui Dumnezeu. În special l-a felicitat pe părintele paroh, Petru Antonică, pentru jertfa pe care a făcut-o și pentru cei paisprezece ani de slujire preoțească în comunitate.

Pr. Valerică Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 august: Focuri: Consacrarea altarului și sfințirea lucrărilor de renovare

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct:


 

lecturi: 1698.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat