Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O vară efervescentă la Murialdo Roman

În perioada estivală, comunitatea Iosefinilor lui Murialdo din Roman a pregătit un maraton de campionate: ping-pong, fotbal și volei. Pedagogia dragostei, cum o numea Sfântul Leonard, se bazează îndeosebi pe descoperirea și folosirea talentelor la maximul lor potențial. Educația nu se face doar prin sport, dar sportul se face doar prin educație.

Primiți în ambientului familial de pe strada Moldovei nr. 6, tinerii pasionați de ping-pong, după lungi pregătiri premergătoare competiției, au servit cu plăcere invitația de a participa la campionat. Chiar dacă tenisul de masă nu este atât de iubit precum fotbalul, activitatea a strâns susținători dintre cei care frecventează zilnic oratoriul.

Ajungând să descriu la piece du resistance din această vară, la nivel de campionate, pot spune, cu plăcere, că a fost un real succes campionatul de fotbal. Cele 14 echipe, originare din Roman și împrejurimi (Săbăoani, Traian, Bașta, Tămășeni etc.) au suportat soarele puternic și au jucat în total 36 de meciuri. Campionatul a început pe Arena Murialdo, miercuri, 3 august 2022 și s-a terminat duminică, 7 august 2022. Finala a atras interesul multor susținători ale echipelor finaliste, iar pronosticul făcut pe Instagram de susținători, nu a corespuns jocului din teren. Cum spune un proverb românesc: "Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg". Mulțumim echipelor participante și cu această ocazie, vă invităm la un alt campionat, pe 3 septembrie 2022, a cărui durată este de o zi. Premiile vor fii consistente așa cum v-am obișnuit.

Ghicitoare, ghicitoare! În ce sport, atingerea cu mâna a mingii nu este urmată de o lovitură liberă sau de un cartonaș galben?! Ați ghicit, am jucat volei! Pe 9 august 2022, patru echipe mixte de volei ne-au schimbat perspectiva și ne-au introdus în lumea mingilor ținute în aer și jucate în echipă. Este adevărat, vântul nu a ținut cu noi, dar nu am văzut multă dificultate resimțită de jucători. Ne spune fondatorul cercetășiei: "Nu există vreme bună sau rea ci echipament adecvat sau neadecvat". Mă întreb: Cu ce "echipament" călătoresc tinerii noștri prin viață?

Ionuț Ciceu, CSI

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-7 august: O vară efervescentă la Murialdo Roman.
 


lecturi: 634.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat