Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Anglia: Participarea vincențienilor din România la Întâlnirea Națională 2022 a Societății Sfântul Vincențiu de Paul din Marea Britanie

În perioada 5-6 august 2022 a avut loc la Hayes Chtistian Conference Center din Derbyshire întâlnirea națională a SSVP din Marea Britanie. La această întâlnire au fost invitați și membri ai Uniunii Asociațiilor Caritative Sfântul Vincențiu de Paul din România.

Deschiderea întâlnirii a fost făcută de președinta națională SSVP UK, doamna Helen O Shea, care a salutat prezența doamnelor Ana Doboș și a Marilenei Bartic, reprezentanții SSVP România. Totul a decurs într-o atmosferă de lucru. Seminariile pregătite de membrii SSVP au prezentat activitatea din Conferințele acestor țări și dorința de schimbare pentru a fi și mai aproape de persoanele aflate în suferință.

Prima prezentare făcută de SSVP România s-a referit la activitatea de ajutorare a confraților din Ucraina. A fost apreciată activitatea făcută de vincențienii din Oradea, Turț, Câmpulung Mușcel și Iași. Persoanele prezente s-au arătat interesate să ajute poporul din Ucraina.

Programul a continuat cu seminarii care ne-au confirmat dorința de a face bine, de a găsi soluții revoluționare pentru a revigora activitatea din SSVP UK.

A doua zi a început cu o temă prezentă în toate conferințele, și anume, cum să aducem fonduri pentru a ajuta cât mai multe persoane. Ziua a continuat cu salutul noii președinte a SSVP UK, doamna Elaine Heyworth, care s-a arătat deschisă pentru a ajuta țările partenere.

Sr. Judith Russi a prezentat Conferinta "Apelăm la tineri" - puterea tinerilor de a schimba lumea, energia necesară cât și dorința de a face o lume mai bună. Ne-a îndemnat ca să le acordăm încredere celor tineri și să îi responsabilizăm în activități pentru a contribui cu idei noi.

A doua prezentare, făcută de reprezentanții SSVP România, s-a bazat pe faptele de milostivire făcute de vincențienii din țara noastră. S-a pus accentul pe educația tinerilor săraci, educație care să ducă la prosperitate și la ieșirea din sărăcie. Proiectele puse în aplicare prin colaborarea cu partenerii noștri din Anglia au ajutat multe persoane să facă un pas înainte.

Doamna Mary Abel, responsabil pentru România, ne-a fost aproape în permanență și ne-a asigurat de sprijinul ei în continuare.

Această participare ne-a ajutat să înțelegem care este activitatea într-o țară cu tradiție vincențiană prezentându-ne și noi, în același timp, activitatea și trăirea de vincențieni români.

Mulțumim vincențienilor pentru activitatea făcută în slujba săracului și mulțumim Domnului că am avut posibilitatea de a o face cunoscută și confraților noștri din UK.

Marilena Bartic, coordonator proiecte
Ana Doboș, președinte

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-6 august: Vincențieni din România la Întâlnirea Națională din Marea Britanie.
 


lecturi: 642.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat