Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Sfințirea capelei mortuare

Marți, 2 august 2022, la ora 18.00, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor de la Porțiuncula, comunitatea parohială din Barticești, împreună cu alți preoți oaspeți, adunați în jurul păstorului diecezei au celebrat Sfânta Liturghie și au a trăi un eveniment unic: sfințirea capelei mortuare, capelă dedicată "Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor de la Porțiuncula".

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a adresat un cuvânt de bun venit PS Iosif Păuleț, preoților din altar și tuturor credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și celor care ne-au urmărit în transmisiune directă pe pagina parohiei noastre.

În cuvântul de învățătură, PS Iosif Păuleț a explicat atât de frumos și pe înțelesul tuturor marele privilegiu pe care Sfântul Francisc de Assisi l-a obținut în favoarea oamenilor din toate timpurile și din toate locurile. Sfântul Francisc, amintea Preasfințitul, din iubirea prea mare care o avea pentru oameni și pentru mântuirea lor, a cerut și a obținut din partea Mântuitorului în timpul unei revelații particulare acest dar imens de care putem beneficia și noi astăzi: toți cei care se vor spovedi și împărtăși în această sărbătoare, vor recita Crezul, Tatăl nostru și o rugăciune după intenția Sfântului Părinte, și își vor lua toată hotărârea de a lupta contra păcatului, să poată dobândi ispășirea pentru pedeapsa meritată din cauza păcatelor. Această indulgență poate fi dobândită pentru propria persoană sau pentru un suflet din purgator.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, după binecuvântarea finală, împreună cu întreaga comunitate adunată pentru a celebra Euharistia, PS Iosif Păuleț a pornit în procesiune spre capela mortuară pentru a o binecuvânta și sfinți.

După acest moment binecuvântat și important pentru întreaga comunitate, părintele paroh ne-a invitat să-i mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Preasfinte pentru acest moment frumos din viața comunității noastre, apoi părintele le-a mulțumit preoților consăteni din Barticești, credincioșilor din parohie și tuturor binefăcătorilor care au contribuit la ridicarea și înălțarea acestui edificiu spiritual. Dumnezeu să vă răsplătească pe toți cu darurile și harurile sale!

Pr. Claudiu Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 august: Barticești: Sfințirea capelei mortuare
 


lecturi: 1501.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat