Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Administrarea Mirului

Parohia "Preasfânta Treime" din Butea a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care, în cadrul celebrării sfintei Liturghii în ziua de 30 iulie 2022, prin impunerea mâinilor sale 89 de candidați au primit darurile Duhului Sfânt.

Pe parcursul unui an de zile cei candidații au fost pregătiți de părintele paroh Marcel Blaj, împreună cu părintele vicar Gabriel Balint, pentru a putea înțelege mai bine ce este sfântul Mir, care sunt darurile Duhului Sfânt și cât de important este să accepte și să își însușească darurile lui.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Preasfințitul Petru Sescu, care i-a îndemnat pe tineri să fie tari în credință, să spună nu exemplelor negative din viața lor și să îl ia ca exemplu pe Carlo Acutis, un tânăr originar din Italia. Fiind pasionat de calculatoare a folosit acest dar în slujba lui Cristos și a sfintei Euharistii, lucru pe care Biserica Catolică îl dorește de la toți tinerii din ziua de azi. Totodată, amintim trei caracteristici importante care îl fac pe Carlo Acutis să fie un exemplu de urmat: primirea sfintei Euharistii, devoțiunea față de Sfânta Fecioară Maria, prin recitarea sfântului Rozariu și grija față de aproapele. Să încercăm să îl luăm ca model pe fericitul Carlo Acutis, pentru a ne consolida credința și pentru a reuși să vestim cuvântul lui Cristos tuturor celor care au nevoie.

Dorim să aducem mulțumire preoților comunității noastre pentru tot ajutorul oferit tinerilor pe parcursul acestor luni de pregătire. Un gând de prețuire îl aducem părintelui vicar care împreună cu candidații la Mir, prin frumoasele cântări au reușit să ne ridice mai aproape de cer.

Mulțumim părinților care prin devotamentul lor au avut grijă ca acești copii ai lor să participe la cateheze și la sfânta Liturghie. Totodată, mulțumim și nașilor care au acceptat să le fie aproape tinerilor în această zi deosebită din viața lor de creștini.

Și nu în ultimul rând aducem mulțumiri surorilor pentru tot efortul depus în a înfrumuseța altarul și biserica.

Carlo Acutis ne oferă un gând foarte important pentru fiecare dintre noi: "Ne naștem originali, dar murim fotocopii".

Anca Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie: Butea: Administrarea sacramentului Mirului
 


lecturi: 1059.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat