Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Profesiune perpetuă în Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege"

Sâmbătă, 16 iulie 2022, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț, a avut loc profesiunea perpetuă a sorei Gabriela Aloje din Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege". La Liturghia solemnă au fost prezenți Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, Mons. Paul Butnaru, pr. Cristian Gălățanu, responsabil Caritas Roman, pr. Petrică Dăncuț, parohul comunității, alți preoți, persoane consacrate, numeroși prieteni și credincioși. Din Italia au participat sr. Enzina Criscillo, consilieră, delegata superioarei generale, sr. Angelica Villano, sr. Olivia Moldovanu, secretara Consiliului general, sr. Maria Baciu și alte surori ale congregației.

Celebrarea a avut loc într-un cadru solemn, care s-a deschis cu procesiunea surorilor, conducând-o pe sora profesă la altar. Surorile au trăit momente de har și binecuvântare și au însoțit-o cu rugăciune și bucurie pe sora Gabriela care a depus voturile de castitate, sărăcie și ascultare pe viață.

În cuvântul său de învățătură Mons. Paul Butnaru a prezentat viața și vocația fondatoarei Institutului, sora Antonietta Giugliano, cea care a fost modelul de urmat al surorilor, și a cărei sfințenie a fascinat-o pe sora Gabriela în hotărârea ei de a-l urma pe Cristos Rege în acest Institut.

"Prin profesiunea de astăzi - spunea Mons. Butnaru - este confirmat acel plan a lui Dumnezeu cu privire la alegerea de viață a sorei Gabriela, pentru o realizare a sa, cât mai desăvârșită. Și mă bucur să pot sublinia că este un pas ce corespunde unui frumos îndemn al fondatoarei, exprimat de unul dintre studioșii vieții ei cu aceste cuvinte: pentru Madre Antonietta trebuie, înainte de toate, să te accepți ca om și plan al lui Dumnezeu. În viața ta nu se știe de ce ai avut părinții pe care i-ai avut, de ce te-ai născut unde te-ai născut, de ce ai urmat studiile pe care le-ai urmat, de ce ai făcut experiențe frumoase sau mai puțin frumoase. Toate acestea sunt cronica externă. Viața ta este înainte de toate un dar al lui Dumnezeu și apoi un plan. Primește acest dar! Realizează acest plan! Slujește! Dă-i formă atâta timp cât această lume va fi casa ta."

Astfel am recunoaște mai ușor chipul lui Dumnezeu atât în noi, cât și în ceilalți, mai ales, în cei săraci, pentru care Madre Antonietta a avut mereu o sensibilitate aparte și despre care pr. Sosio Del Prete, fondatorul congregației, scria astfel: "După tabernacol, casa celui sărac este cea mai apropiată de Dumnezeu".

Acesta este așadar spiritul evenimentului de astăzi, a cărui însemnătate nu este doar personală, adică limitată la viața sorei Gabriela, ci și instituțională, întrucât reprezintă o confirmare implicită a spiritualității întregii congregații.

Sora Gabriela își desfășoară activitatea la Grădinița de copii "Cristos Rege" din Piatra Neamț, unde împreună cu surorile comunității se implică în educarea și îngrijirea celor mici.

La finalul Sfintei Liturghii sora Gabriela a exprimat gândul ei de laudă și mulțumire pentru vocația la viață consacrată Domnului, dar și acelora care au înconjurat-o cu afecțiune: părinți, cadre didactice, colegi, prieteni ce colaborează cu surorile comunității în activitatea educativă. Ca semn de gratitudine, copii grădiniței au prezentat un mic program artistic prin care au dorit să mulțumească sorei Gabriela pentru grija și atenția cu care îi înconjoară.

Recunoscătoare lui Dumnezeu pentru darul prezenței sorei Gabriela în mijlocul nostru, îi dorim multă sănătate, har și binecuvântare de la Domnul, statornicie în slujire pentru a continua să fie mereu o slujitoare fidelă și entuziastă a lui Cristos.

Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege


 

lecturi: 1985.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat