Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focuri și Fântânele: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 9 iulie 2022, cu emoție și entuziasm, 11 copii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Focuri și 25 de copii din filiala "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Fântânele au primit sacramentul Sfântului Mir prin mâinile Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Preasfințitul Petru a binevoit să fie prezent în ambele comunități pentru ca fiecare să simtă din plin acest moment de har. Astfel că, la ora 9.00, după ce părintele paroh, Petru Antonică, împreună cu adolescenții și copiii candidați și cu întreaga comunitate l-au primit pe episcop într-o atmosferă de mare sărbătoare, a început Sfânta Liturghie în comunitatea din Fântânele, la care au concelebrat cinci preoți. În comunitatea din Focuri Sfânta Liturghie a început la ora 11:30 și au concelebrat 11 preoți.

La ambele celebrări candidații pentru sacramentul Mirului au cântat, au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor. Ca semn de mulțumire pentru darurile primite de la Duhul Sfânt, la ofertoriu, o parte dintre cei miruiți au adus în fața altarului câteva daruri.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Petru care a explicat, într-un mod dialogat, misiunea la care suntem chemați prin revărsarea Duhului Sfânt.

Momentul culminant și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească Mirul, dar și pentru nași, a fost ungerea cu sfânta crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștinească.

Duhul Sfânt să rămână mereu în inimile celor miruiți și să-i ajute să fie adevărați fii ai Bisericii care își trăiesc, își apără și își mărturisesc credința.

Pr. Petru Antonică, paroh

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iulie: Focuri și Fântânele: Administrarea Mirului


 

lecturi: 148.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat