Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 9 iulie 2022, în Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Barați a avut loc conferirea Sfântului Mir celor 52 de candidați - copii și adolescenți din parohie - de către PS Iosif Păuleț, episcop de Iași. La eveniment au participat mai mulți preoți, însoțiți de părintele Benone Lucaci, decan de Bacău, și de părintele Damian Gheorghe Patrașcu, ministru provincial, precum și de o mulțime de credincioși din comunitate și invitați.

După o călătorie de formare spirituală începută cu luni în urmă, timp în care copiii și adolescenții candidați la Sfântul Mir au început să descopere lucrarea Duhului Sfânt în Biserică, în lume și în viața lor, a sosit și momentul mult așteptat al Rusaliilor, când la rugăciunea și impunerea mâinilor PS Iosif Păuleț și ungerea cu Sfânta Crismă, cei 52 de candidați au fost confirmați cu același Duh Sfânt, primit odinioară la Sfântul Botez.

Sărbătoarea a început cu primirea oficială a păstorului Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț, de către părintele paroh, Andrei Cocianga, împreună cu întreaga comunitate parohială împodobită în straie de sărbătoare. După momentul de primire a urmat rugăciunea în biserică, după care toată atenția s-a concentrat la celebrarea Sfintei Liturghii, animată cu mult zel de răspunsurile excelente oferite de copii, atât în timpul dialogului de la predică cu PS Iosif, cât și la citirea cuvântului lui Dumnezeu și la cântările susținute în totalitate de candidați.

La predică, păstorul Diecezei de Iași a subliniat importanța descoperirii prezenței Duhului Sfânt în viața creștinului și conștientizarea acestei prezențe prin trăirea credinței în viața de zi cu zi.

La sfârșitul celebrării sfinte, doi reprezentanți ai celor miruiți au adus mulțumiri lui Dumnezeu, prin Isus Cristos, în Duhul Sfânt pentru darul primit, împreună cu gânduri de prețuire adresate celor prezenți, pentru participare la bucuria lor.

Evenimentul s-a încheiat cu un cuvânt de apreciere din partea PS Iosif Păuleț adresat părintelui paroh și celor care l-au ajutat la reușita "cu 10 plus" a acestui eveniment unic din viața celor miruiți, precum și cu un cuvânt de încurajare oferit: părinților, nașilor, autorităților locale, reprezentate de domnul primar, și tuturor celor prezenți.

Duminică, 10 iulie, a doua zi după Sfântul Mir, într-o atmosferă familială, părintele paroh Andrei a celebrat o Sfântă Liturghie de mulțumire, cu participarea celor miruiți, alături de familiile lor și de întreaga comunitate parohială.

"Tuturor și fiecăruia în parte prezenți la sărbătoarea noastră vă spunem din toată inima: mulțumim!

Duhule Sfânt, împreună cu cele șapte daruri ale tale, rămâi, te rugăm, în sufletele noastre!

Mărire Tatălui care m-a creat!

Mărire Fiului care m-a răscumpărat!

Mărire Duhului Sfânt care m-a sfințit!"

Un reprezentant al celor miruiți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iulie: Barați: Administrarea Mirului


 

lecturi: 174.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat