Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 3 iulie 2022, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Mircești care, îmbrăcată în sărbătoare, a trăit un eveniment important din viața ei, și anume primirea sacramentului Sfântului Mir de către 44 de copii și tineri, 41 din parohie și 3 militari din Polonia. Sacramentul Sfântului Mir a fost conferit prin impunerea mâinilor Excelenței Sale Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, care a fost primit cu bucurie de întreaga comunitate.

Cu multă bucurie și emoție, cei 41 de copii și tineri alături de părinții și nașii lor, împreună cu întreaga comunitate l-au întâmpinat pe episcopul auxiliar al Episcopiei de Iași, PS Petru Sescu. La celebrarea Mirului au fost prezenți și trei candidați din Polonia, însoțiți de nași militari din Contingentul polonez stabilit în România, împreună cu capelanul lor militar.

După salutul și primirea solemnă din fața bisericii, episcopul însoțit de cei 10 preoți oaspeți și cu toți cei prezenți au intrat în biserică pentru o scurtă rugăciune și pregătirea pentru Sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie a început cu procesiunea de la casa parohială.

Lecturile proclamate în cadrul Sfintei Liturghii ne-au reamintit de atmosfera din ziua de Rusalii. Apoi copiii și adolescenții au răspuns la întrebările adresate de Preasfințitul Petru și, după acest dialog catehetic, Preasfințitul a încheiat predica dialogată cu încurajarea de a fi luptători ai credinței asemenea episcopului martir, fericitul Anton Durcovici, prezentând relicva fericitului pe care a adus-o pentru Parohia Mircești.

După cuvântul de învățătură a urmat reînnoirea solemnă a făgăduințelor de la Botez, pe care candidații au făcut-o cu lumânările aprinse în mâini. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt a urmat administrarea sacramentului Mirului. Cei 44 de candidați la sacramentul Mirului au venit în fața episcopului pentru a primi ungerea cu sfânta Crismă și întărirea pentru mărturisirea credinței creștine în viața de fiecare zi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, unul dintre tineri a recitat o frumoasă poezie și un altul a mulțumit episcopului și tuturor celor care s-au implicat la pregătirea acestei zile importante pentru comunitatea noastră și pentru frumoasa sărbătoare trăită.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea finală și fotografiile cu cei nou miruiți, lansându-se spre cer porumbei și baloane în fața bisericii, spre bucuria tuturor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru bogăția spirituală a acestei zile și pentru grija părintească pe care o manifestă față de noi, fiii săi.

Pr. Iulian-Eugen Kropp

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 iulie: Mircești: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 121.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat