Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Vara Împreună 2022 la "Murialdo"

Iosefinii lui Murialdo din Roman au găzduit în cadrul campusului "Vara împreuna", anul acesta, 350 de copii pe parcursul a două săptămâni. În prima săptămână, 13-17 iunie 2022, cei 80 de animatori au avut în grija circa 150 de copii din cadrul gimnazial, iar în cea de-a doua săptămână, 20-24 iunie, alți 200 de copii din ciclul primar. Tema campusului de anul acesta a fost "Amintiri din copilărie".

Bazată pe faptele marelui scriitor Ion Creangă, cateheza de anul acesta a avut ca scop prezentarea mai multor teme: prietenia și onestitatea ca valoare umană; valoarea respectului pentru natură și oameni; ascultarea față de părinți și școală ca ambient de formare umană.

În fiecare zi pe parcursul celor patru ore, printre gustări și voie bună, au fost organizate diferite activități, cum ar fi diversele dansuri și clasicul teatru. Nevoiți fiind să hrănim "copilul" din noi, nu am ezitat în a ne delecta cu jocurile care au încununat și concretizat lucrul în echipă, importanța individuală și totodată importanța întregului pentru individ. Prin joc s-a încercat o mai bună înțelegere a persoanei de lângă noi în întregimea sa, cu părți bune sau mai puțin bune, cu abilități, dar și cu defecte, toți emanând de fericire și de bucuria de a fi împreună.

Ca activitate de final al primei săptămâni, a fost organizată o excursie la Humulești, la casa memorială a lui Ion Creangă, unde, organizați pe grupuri, copiii au explorat casa alături de ghid, ascultând o scurtă povestire despre locurile unde "Nică" a copilărit. În cea de-a doua săptămână, dată fiind vremea favorabilă, în ultima zi, copii s-au răcorit în cadrul jocurilor cu apă, atent organizate.

Trecând timpul am realizat că aceste zile de campus "Vara împreună" au fost pentru toți cu adevărat pline de energie, entuziasm, bună dispoziție, zile în care am fost mai uniți, mai buni, mai înțelegători, împlinind însăși menirea propusă de Iosefinii lui Murialdo, aceea de a fi o activitate educativă-recreativă-distractivă.

Raluca Hanghicel și Luca Mihăeș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-24 iunie: Roman: Vara Împreună 2022 la "Murialdo"


 

lecturi: 114.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat