Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Parohia "Inima Neprihănită a Mariei", din nou în sărbătoare

La împlinirea a 10 ani de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău, Liturghia de hram, din 25 iunie 2022, a fost prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar, care a sfințit și vitraliile.

Sâmbătă, 25 iunie 2022, comunitatea noastră a îmbrăcat straie de sărbătoare, celebrând patroana noastră cerească, Sfânta Fecioară Maria cu Inima ei Neprihănită. Sărbătoarea a fost completată și de împlinirea celor 10 ani de la consacrarea altarului și sfințirea bisericii și, de asemenea, de sfințirea vitraliilor care de acum vor da o mai mare strălucirea bisericii noastre.

Pe lângă toate aceste motive de bucurie, ni s-a mai adăugat și bucuria de a-l avea prezent în mijlocul nostru pe episcopul auxiliar Petru Sescu, care a prezidat Sfânta Liturghie și a sfințit vitraliile. Îi mulțumim Excelenței Sale că ne-a vizitat parohia și ne-a oferit binecuvântarea sa.

Părintele Iosif Antili, la predică, ne-a vorbit atât de frumos despre ce înseamnă iubirea noastră față de patroana noastră, prin cuvintele sale atât de frumoase care au ajuns în inimile celor prezenți.

Le mulțumim tuturor preoților care au concelebrat Sfânta Liturghie, cât și tuturor credincioșilor care s-au unit cu noi în lauda adusă lui Dumnezeu pentru lucrările sale minunate pe care le înfăptuiește cu noi.

La final, dar nu în ultimul rând, mulțumim și celor de la postul de radio ERCIS FM al Diecezei de Iași, pentru transmisiunea Sfintei Liturghii și pentru emisiunea realizată cu această ocazie.

Raffaela Spătaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iunie: Bacău: Parohia "Inima Neprihănită a Mariei", din nou în sărbătoare


 

lecturi: 128.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat