Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Administrarea Mirului în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"

Sâmbătă, 18 iunie 2022, PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a administrat sacramentul Mirului în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești, jud. Iași, unui număr de 130 de copii, adolescenți și tineri.

"Vino, Duhule Sfinte, peste noi revarsă darurile tale!", așa a răsunat cântecul de invocare a Duhului Sfânt, din partea candidaților la Mir, însoțiți de familiile lor și de întreaga comunitate, la Sfânta Liturghie solemnă de la ora 10.00, după primirea tradițională cu pâine și sare a episcopului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a făcut mai întâi referire la sărbătoarea de duminica trecută, Sfânta Treime, pe care noi trebuie să o avem ca model de armonie, unitate și iubire în viața noastră. Apoi a subliniat importanța Duhului Sfânt în trăirea credinței noastre, căci numai prin puterea darurilor sale vom putea fi adevărați soldați al lui Cristos, răspândind dragostea și pacea în jurul nostru. La final, îndemnul episcopului a fost acela de a primi Sfânta Euharistie, asemenea Fericitului Carlos Acutis, care a murit la vârsta de 15 ani. Un "sfânt al erei digitale", care s-a folosit de noile tehnici de comunicare, pentru a vorbi despre credință și miracolele euharistice. Plin de dragoste față de Cristos, primea zilnic Sfânta Euharistie, numind-o "autostrada mea către cer".

După predică și reînnoirea făgăduințelor, a urmat impunerea mâinilor episcopului Petru Sescu, a pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv., ministru provincial, și a preoților prezenți, asupra candidaților la Mir, pentru ca mai apoi fiecare în parte să primească ungerea cu sfânta crismă.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea noilor confirmați, adus lui Dumnezeu și tuturor persoanelor care au făcut ca sărbătoarea lor să fie frumoasă, precum și celor care au contribuit la creșterea lor umană și spirituală. Un gând special de recunoștință s-a îndreptat către părintele paroh Daniel-Anton Lucaci, OFMConv., împreună cu preoții din comunitate și Surorile Franciscane care s-au ocupat de întreaga organizare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această sărbătoare măreață și îl rugăm să ne ajute să punem în practică cuvântul de învățătură și astfel să trăim cât mai activ credința primită în dar!

Prof. Lidia Petrescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Hălăucești: Administrarea Mirului în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"


 

lecturi: 131.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat