Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torino: Conferirea sacramentului Mirului prin impunerea mâinilor PS Petru Sescu în comunitatea catolică românească

Dublă sărbătoare în Capelania românească din Torino: sâmbătă, 21 mai 2022, și duminică, 22 mai, 42 și, respectiv, 51 de tineri au trăit bucuria de a primi sacramentul Mirului prin impunerea mâinilor Preasfințitului Petru Sescu, împreună cu preoții concelebranti: pr. Paul Budău, pr. paroh Iulian Herciu, pr. vicar Ionuț-Gabriel Giurgică, pr. Adrian Stoica și pr. Leon Pișta.

Sâmbătă, comunitatea din Torino, "o comunitate vie, în mișcare, în mărturia credinței" așa cum a numit-o PS Petru Sescu, s-a bucurat de primirea în sânu-i propriu a trei copilași: Elena, Vanessa si Alessandro, care au primit sacramentul Botezului. De asemenea, Letiția și Eugen și-au unit viețile în fața lui Dumnezeu, prin sfânta taină a Căsătoriei.

Tot sâmbătă, la ora 17.00, și duminică, la ora 10.30, Biserica "Madonna del Carmine" a devenit neîncăpătoare: părinții și nașii, emoționați parcă mai mult decât tinerii, au mulțumit bunului Dumnezeu pentru imensul dar de a da viață trupească și sufletească tinerilor. Ei vor trebui să ducă mai departe și să valorifice tezaurul existenței noastre: darul credinței, cea care dă sens vieții.

În omilia sa, PS Petru Sescu, citându-l pe Sfântul Irineu care spunea: "Unde este Biserica, acolo este Duhul lui Dumnezeu, și unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo este Biserica și harul", ne-a explicat că Biserica este locul unde înflorește Duhul Sfânt și unde lucrarea începută în familie, cu sacramentele Botezului, Pocăinței, Euharistiei, se desăvârșește. Prin Mir, cel de-al doilea sacrament al inițierii creștine, îl primim pe Duhul Sfânt cu darurile sale pentru că adevărata viață este atunci când îl acceptăm pe Dumnezeu ca centru al existenței noastre. Preasfințitul ne-a încurajat de asemenea să nu încetăm în a pune în valoare darurile pe care Duhul Sfânt ni le oferă, dar mai ales să îndeplinim și să trăim împreună cu Dumnezeu fiecare dintre activitățile noastre, gesturile noastre de bine, jertfele noastre, lăsându-ne mereu călăuziți de el, abandonându-ne lui cu încredere chiar și în cele mai grele momente ale vieții noastre, așa cum spune și Sfântul Apostol Paul: "Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine" (Scrisoarea către Galateni 2,20).

După-amiaza zilei de duminică a dăruit comunității noastre și Bisericii din Torino un alt prilej de bucurie: candidații la Diaconatul Permanent: Silviu Catana din Barați (Bacău), Iosif Mihăieș din Tămășeni (Neamț) și Gheorghe Octavian Matei din Tuta (Bacău) au primit ministerul Lectoratului prin binecuvântarea ÎPS Roberto Repole, în Catedrala "Sfântul Ioan Botezătorul".

Mulțumindu-i PS Iosif Păuleț pentru salutul călduros trimis întregii comunități, PS Petru Sescu pentru prezența în mijlocul nostru, pentru disponibilitatea sa, pentru zâmbetul sincer și nelipsit, cucernicilor părinți concelebranți, organizatorilor, dar și tuturor celor prezenți, îi oferim bunului Dumnezeu aceste două zile de neuitat, împreună cu conștientizarea faptului că fiecare clipă a vieții noastre este prețioasă: trebuie să ne bucurăm de prezența Duhului Sfânt în inimile noastre și mai ales nu trebuie să ne temem, căci în mijlocul mării furtunoase a dificultăților noastre, a îndoielilor noastre, a eforturilor noastre nu suntem singuri. Trebuie doar să cerem ca Duhul Sfânt să ne ajute, să ne curețe inimile, să ne sprijine cu "toiagul și nuiaua lui" (Psalmul 23) și să ne conducă spre "pășuni verzi". El va fi acolo, va fi aproape de noi și cu noi. (Prof. Mariarita Marenco).

Tatiana Ghiurca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-22 mai: Torino: Conferirea sacramentului Mirului prin impunerea mâinilor PS Petru Sescu în comunitatea catolică românească


 

lecturi: 1768.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat