Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cireșoaia: Întâlnirea diecezană a adulților din Acțiunea Catolică

Sâmbătă, 21 mai 2022, a avut loc la Cireșoaia întâlnirea diecezană a membrilor ACA din Dieceza de Iași. Într-un cadru de poveste, între munți, miros de brazi și de salcâm înflorit s-au reunit adulții din 25 de parohii din zonele Bacău și Roman, aproximativ 250 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice.

Gazda întâlnirii a fost ACA din Parohia "Sfânta Ana" din Cireșoaia, împreună cu părintele paroh, Marian Dascălu. O comunitate minunată căreia îi mulțumim cu recunoștință pentru primirea călduroasă și organizarea de excepție.

Tema întâlnirii a fost: "Împreună pe drumul păcii", iar motoul activității "Fericiți făcătorii de pace, pentru că ei vor fi numiți fiii lui Dumnezeu!" (Mt 5,9). De mai departe sau de mai aproape, drumul a fost un adevărat pelerinaj, iar revederea cu atât mai plăcută cu cât anii de interdicții au blocat aceste activități.

Întâlnirea a fost prezidată de Cristina Mare, președinte al Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași, susținută de echipa sectorului adulți, dar și de asistenții spirituali zonali. Salutară a fost prezența pr. Felix Roca, asistent spiritual diecezan și o mare bucurie a fost prezența în mijlocul acționarilor a Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Salutul coordonatorului și al părintelui paroh au dat startul zilei, iar activitatea a continuat cu momentul de formare. Pr. Iosif Dămătăr și pr. Francisc Fărcășel ne-au introdus în tema zilei - Pacea. Tema aleasă în aceste timpuri zbuciumate a fost prezentată ca salut: "Shalom!", ca misiune creștină, chemare, dorință a inimii, cale de urmat și mod de viață. Pacea se crește în rugăciune, se educă în iubire, se practică în caritate și jertfă. Ne-au fost propuse două modele ale păcii: Sfântul Ioan Paul al II-lea și Sfânta Tereza de Calcutta.

În această frumoasă lună mai, Sfânta Fecioară Maria ne este mijlocitoare a familiilor noastre, dar la rândul nostru suntem chemați să punem pacea în inimile noastre, să o facem să rodească, dar și să o purtăm spre alții.

Concomitent, într-un cadru restrâns, cu reprezentanți din fiecare parohie, s-a constituit un grup de lucru care să contribuie la lucrările sinodale, răspunzând la două întrebări și făcând propuneri pentru viitorul Bisericii și al Acțiunii Catolice.

Liturghia a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, moment de caldă trăire la acest moment aniversar, în care și-a arătat încă o dată susținerea și atașamentul față de Acțiunea Catolică.

După prânzul comunitar oferit de gazde, a doua parte a programului zilei a adus un moment înălțător susținut de corul copiilor din Cireșoaia cu cântece gregoriene, poezie, cântec și joc, horă și bătută, așa cum știu oamenii cu inima plină de bucurie și pace să se distreze.

Rozariul Divinei Îndurări și premierea celor ce au pus bazele ACA de-a lungul celor 25 de ani de activitate și implicare au încununat și încheiat această zi de sărbătoare.

Mulțumiri parohiei gazdă pentru primire, disponibilitate și efort, organizatorilor, primăriei, sponsorilor și invitaților. Felicităm coordonatorii și Consiliul Diecezan și mulțumim participanților pentru că au ales să sărbătorească împreună cu familia Acțiunii Catolice cei 25 de ani de activitate în slujba Bisericii.

A fost o zi rodnică, pe parcursul căreia s-a simțit ambientul familial, bucuria de a fi împreună, belșugul de haruri revărsate de Isus și Maria, precum și lucrarea Duhului Sfânt.

Să ascultăm și noi îndemnul adresat de Sfânta Maria: "Fiți făcători de pace, oriunde vă îndrumă pașii și Duhul!"

Mariana Sofronie,
responsabil zonal ACA - zona Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 mai: Cireșoaia: Întâlnirea diecezană a adulților din Acțiunea Catolică


 

lecturi: 855.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat