Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Sărbătoarea administrării tainei Mirului

Duminică, 15 mai 2022, cu emoție și entuziasm, un grup de 25 de adolescenți din comunitatea românilor catolici din Zaragoza (Spania) au trăit un moment deosebit din viața lor, căci l-au primit pe Duhul sfânt, prin impunerea mâinilor Excelenței sale Petru Sescu, episcop auxiliar de lași, aflat în vizită pastorală în comunitățile din diaspora.

Sfânta Liturghie a fost concelebrată de preoții oaspeți, care au dorit să fie părtași la bucuria noastră: pr. Paul Budău, pr. Ionel Jicmon, pr. Felix Măriuț și păstorul comunității, pr. Cristian Ciobancă.

În cuvântul de învățătură, PS Petru ne-a vorbit despre însemnătatea noastră ca fii ai lui Dumnezeu cel preaiubit, că suntem creaturile sale, iar el ne iubește în egală măsură pe toți. Duhul Sfânt care vine la noi să ne călăuzească, dar mai ales ne ajută să ne ocupăm locul, pe care Isus îl are pregătit pentru fiecare în casa Tatălui din cer.

Ne-a îndemnat pe toți cei prezenți să ne trăim credința cât mai frumos, să avem curajul de a-l mărturisi pe Cristos, asemenea apostolilor, prin viața noastră, prin vorbele și faptele noastre bune, pentru că ele sunt dovada de iubire în fața celorlalți. Referindu-se apoi la tezaurul credinței pe care l-a adus fiecare din locul de unde a plecat, înflăcăram și pe preoții noștri care sunt motivați să fie în mijlocul nostru. Biserica este locul în care Dumnezeu ni se descoperă, ne întărește și primim curajul de a trece peste momentele dificile ale vieții.

Familia creștină este locul în care Dumnezeu este primit și care devine pentru toți membrii ei adevărata școală a iubirii. Faptele și cuvintele sunt ca niște semințe care cad în pământ și mai devreme sau mai târziu aduc roade îmbelșugate. Suntem îndemnați să luptăm împotriva păcatului, să fim capabili de sacrificii și astfel să fim pregătiți pentru finalul acestui pelerinaj pământesc, la întâlnirea definitivă cu Dumnezeu.

Chiar dacă cei miruiți au fost în centrul atenției, după cum s-a exprimat unul dintre ei, în cuvântul de mulțumire de la finalul celebrării, bucuria a fost a întregii comunități, care i-a însoțit prin cânt și rugăciune. Un istoric al comunității noastre a fost prezentat de către doamna Elvira G., unde au fost amintiți toți păstorii care au contribuit la formarea noastră și cărora li s-au adus mulțumiri.

Un cuvânt de mulțumire și părintelui Leonard Diac, care și-a arătat disponibilitatea și a dat posibilitatea celor care au vrut să se împace cu Domnul, la scaunul spovezii.

Duhul Sfânt să ne însoțească pe fiecare, să rămână în inima și-n viața noastră, iar noi să fim adevărați misionari și martori ai iubirii.

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Zaragoza (Spania): Sărbătoarea administrării tainei Mirului

* * *

Comunitatea catolică română din Zaragoza are și pagina de Facebook: @comunitateacatolicaromanadinzaragoza.


 

lecturi: 1183.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat