Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Comănești: Conferirea sacramentului Mirului

Duminică, 15 mai 2022, comunitatea romano-catolică "Sfântul Anton de Padova" din Comănești l-a întâmpinat pe păstorul Diecezei de Iași, Ep. Iosif Păuleț, care a conferit celor 25 de candidați, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, sacramentul Mirului.

Cu multă emoție și bucurie, candidații, împreună cu parohul locului, oficialitățile orașului Comănești, cateheții care s-au îngrijit de pregătirea candidaților la sacramentul Mirului, preoții oaspeți și mulți credincioși, l-au întâmpinat pe păstorul Diecezei de Iași pentru a-l ruga să le confere sacramentul Mirului și să invoce asupra lor darurile Duhului Sfânt.

Preasfințitul Iosif le-a reamintit candidaților la sacramentul Mirului despre importanța mărturiei creștine și a curajului de a trăi credința catolică, după învățătura Bisericii, așa cum a făcut-o și Fericitul Vladimir Ghika, într-o societate în care predomină ura și disprețul.

Fie ca darurile Duhului Sfânt, invocate de Excelența Sa asupra celor 25 de candidați, să confirme, să întărească credința primită la Botez, și să aducă roade bune pentru comunitatea din Comănești și pentru Biserica locală.

Iată câteva mărturii ale candidaților la sacramentul Mirului:

- "Cu multe emoții și după multe ore de pregătiri l-am primit pe Duhul Sfânt, a treia persoană Dumnezeiască, prin ungerea cu ulei sfințit și impunerea mâinilor Excelenței Sale, Episcop Iosif Păuleț" (Bianca-Loredana Păcurariu)

- "Cu inima plină de emoții, alături de părintele paroh, de toți preoții invitați și de întreaga noastră comunitate l-am primit pe episcopul nostru, Iosif Păuleț, care ne-a binecuvântat. Din spusele episcopului, la predică, am înțeles că Mirul nu este o operă a oamenilor ci a lui Dumnezeu, care se îngrijește de viețile noaste și ne face capabili să iubim asemenea Lui. Dumnezeu face acest lucru revărsându-l în noi pe Duhul său Sfânt cu darurile sale, schimbându-ne întreaga viață". (Lucia-Francisca Hurubaș)

- "Te rog, o, Duhule Sfinte, Dumnezeule, să mă sfințești și să faci ca darurile tale să rămână întotdeauna cu mine pentru a putea mărturisi cu tărie credința ce mi-a fost încredințată". (Ana-Maria Ifrim)

- "Pentru mine, sacramentul Mirului, a fost un mare dar de la Duhul Sfânt. Sunt conștient că, prin primirea acestui sacrament l-am primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale. Le mulțumesc tuturor pentru răbdarea și explicațiile care, ne-au ajutat să învățăm despre cum Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, acționează în viața noastră" (Rareș-Andrei Panțîru)

Sfânta Liturghie a fost precedată de o ediție specială realizată de echipa ERCIS FM, ambele momente fiind transmise la Radio ERCIS FM și la postul de televiziune ANGELUS TV.

Sabina Stratulat

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Comănești: Conferirea sacramentului Mirului


 


lecturi: 762.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat