Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul Bolnavilor la Cacica

Pentru a marca Ziua Bolnavului în Dieceza de Iași, sâmbătă, 14 mai 2022, s-a desfășurat la Cacica pelerinajul bolnavilor și al personalului care lucrează în cadrul structurilor sanitare și socio-caritative. Acesta se realizează anual în Dieceza de Iași, cu ocazia Zilei Bolnavului. Pelerinajul a fost organizat de Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iași, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje, Sanctuarul Marian de la Cacica și parohiile Diecezei de Iași.

În Dieceza de Iași a devenit deja tradiție ca în această zi bolnavii să nu fie însoțiți doar cu o rugăciune, ci să fie purtați în pelerinaj spre Cacica, spre Sanctuarul Maicii Domnului, pentru a-i cere Domnului prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, alinare în suferință. Cei bolnavi, însoțiți de cei dragi, și sub coordonarea preoților din parohie, a persoanelor consacrate și a personalului specializat, au fost prezenți în număr mare.

Programul evenimentului a cuprins Sfântul Rozariul, Sfânta Liturghie, urmată de un moment de adorație euharistică și binecuvântarea bolnavilor cu Sfântul Sacrament.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit. Au concelebrat pr. Anton Mărăndescu, rectorul Sanctuarului Marian și parohul comunității din Cacica, pr. Mihai Gălățanu, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Sanitară, pr. Alois Moraru, reprezentantul Oficiului Diecezan pentru Pelerinaje și pr. Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrului Diecezan Caritas Iași, și numeroși preoți din parohiile Diecezei de Iași.

La cuvântul de învățătură, pr. Gabriel Sascău a transmis un mesaj de susținere pentru cei aflați în suferință: "Sfânta Fecioară Maria, asemenea tunetului din prima apariție de la Fatima în care reamintește prin cei trei păstorași frumusețea chipului lui Dumnezeu dar și a omului, știrbită de pandemie, de război. Maria, mama noastră ne reamintește că indiferent de boala, de situația noastră, suntem copii ai lui Dumnezeu și că trebuie "să facem tot ce ne va spune" prin cuvântul Evangheliei. Este alegerea noastră dacă scaunul cu rotile, problemele, sau relațiile noastre vor fi ancora sau aripile noastre spre libertate."

Cântările au fost susținute de corul Parohiei Cacica și pelerinii prezenți. Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct la postul de radio ERCIS FM.

După amiază, a avut loc adorația euharistică pregătită de "Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus" din Butea și a fost condusă de pr. Richardo-Dominic Baciu. Pelerinajul la Cacica s-a încheiat cu sfințirea obiectelor religioase.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului și au participat alături de cei bolnavi la acest pelerinaj.

Ernestine Tiba
Coordonator executiv Programul "Servicii de îngrijire la domiciliu",
Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Pelerinajul Bolnavilor la Cacica


 

lecturi: 853.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat