Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Ziua Tineretului la nivelul Decanatului de Bacău Centru

Ziua Tineretului la nivelul Decanatului de Bacău centru a fost marcată de soare, la propriu și la figurat. Oratoriul Salezian "Don Bosco" a găzduit tinerii din cele 15 parohii participante și a fost locul perfect pentru a ne desfășura sâmbătă, 8 mai 2022.

Ziua a început cu momente de bansuri, muzică răsunând încă de la intrarea în curte. Cei mai sportivi s-au putut alătura echipelor de baschet, volei și fotbal. Indiferent de activitatea aleasă ai avut ocazia de a socializa, de a te întâlni cu prieteni vechi, dar și de a-ți face unii noi. Iar pentru a facilita procesul cunoașterii, organizatorii ne-au pregătit un joc tare interesant de Bingo. Am aflat fețe, nume și, în final, oameni noi.

Imnul zilei, bazat pe versetul-temă al sărbătorii, "Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă" (Lc 1,39), a dat startul momentului de cateheză. Părintele Clement de la Luizi-Călugăra a reușit să ne capteze atenția printr-un filmuleț și încă alte câteva surprize. Am învățat că, de cele mai multe ori, ceea ce ne împiedică să ne implicăm nu este neapărat frica, ci comoditatea. Am înțeles că, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem rezista în fața ispitelor acestei lumi. Am încheiat acest moment încrezători și gata să ne ridicăm de pe "canapea".

Sfânta Liturghie celebrată în Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" de părintele decan și preoții vicari din parohiile participante a fost animată de corul tinerilor din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău. Ne-am înălțat inimile în cânt și rugăciune cu toții fiind implicați: de la lecturi până la oferirea darurilor. Predica părintelui Claudiu Neculăeși a subliniat un fapt de care mulți nu eram conștienți: că fiecare, prin puținul pe care îl reprezintă, poate face o mare schimbare pentru mulți.

Caracterul ludic al sărbătorii nu a lipsit și, după pauza de prânz, ne-am jucat. Am redescoperit ce frumos este să fim copii împreună într-un joc de-a contrabandiștii de termopane. Soarele nu a lipsit, în suflet, dar, mai ales, pe cer, la finalul jocului cei mai mulți dintre noi fiind roșii în obraji și cu zâmbetul pe buze.

Pentru concluzii ni s-a alăturat și părintele decan Benone Lucaci care ne-a îndemnat să ne ridicăm. Ne-a sugerat să nu ne lăsăm afectați de cei mai negativiști și să ne dăm silința pentru a crea un viitor mai bun. Până la urmă, tinerii sunt viitorul și speranța.

Cântând pentru ultima oară imnul, am rămas cu dorința de mai mult. Vrem să fim mai mult împreună, vrem să facem și să fim mai mult. Mulțumim bunului Dumnezeu că am putut petrece aceste clipe minunate de comuniune! Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au făcut aceasta sărbătoare posibilă! Domnul să ne binecuvânteze și să ne ajute ca, în fiecare zi, să ne ridicăm în grabă spre a realiza voința sa!

Luisa Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Bacău: Ziua Tineretului la nivelul Decanatului de Bacău Centru


 

lecturi: 794.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat