Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rho: Vizita PS Petru Sescu la comunitatea catolicilor români din Milano

În Duminica Bunului Păstor, 8 mai 2022, comunitatea catolică din Milano a primit vizita PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, în orașul Rho.

La ora 10.30 membrii comunității îmbrăcați în costume populare au dorit să-l primească pe PS Petru cu pâine și sare. Părintele Paul Căliman, responsabil cu românii de la Milano, l-a întâmpinat pe Preasfințitul Petru spunându-i "Bun venit!" alături de parohul comunității italiene, pr. Diego Crivelli, care l-a felicitat și i-a mulțumit pentru prezență.

Sfânta Liturghie animată de corul comunității a început la ora 11.00. Preasfințitul Petru a salutat întreaga comunitate exprimându-și bucuria de a putea celebra Sfânta Liturghie pentru românii din această zonă a Italiei. La Sfânta Liturghie a participat și pr. Paul Budău, paroh de Gherăești.

După ce lecturile au fost proclamate de membrii comunității, Preasfințitul a evidențiat la predică prin cuvinte simple și frumoase importanța lui Cristos, care continuă să aibă grijă de turma sa prin păstorii săi. Credincioșii s-au bucurat să participe la Sfânta Liturghie prin cânt și rugăciune.

La sfârșitul Liturghiei un reprezentat al comunității a adresat un cuvânt de mulțumire pentru grija Diecezei de Iași pentru credincioșii din diaspora, dorința de a transmite mai departe valorile tradiționale, în special credința, tinerelor generații în frumosul grai românesc și o invitației la a ne susține reciproc prin rugăciune.

Sărbătoarea a continuat cu agapa frățească la care au luat parte atât păstorii celebranți, cât și membrii comunității care au pus la dispoziție bucatele pregătite. Astfel PS Petru a avut posibilitatea să îi salute pe fiecare în parte, să asculte atât împărtășirile personale, cât și să adreseze un cuvânt de încurajare.

Comunitatea catolică din Milano

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Rho: Vizita PS Petru Sescu la comunitatea catolicilor români din Milano


 

lecturi: 962.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat