Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Ședință decanală în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk"

Preoții din Decanatul de Suceava s-au întrunit miercuri, 4 mai 2022, la ora 10.30, la sediul decanal, în vederea abordării unor aspecte importante. La această întâlnire au participat 18 de preoți de pe teritoriul Decanatului de Bucovina.

Ședința a început cu salutul adresat de pr. decan Ciprian Antălucă preoților prezenți la întâlnire. A urmat un impuls spiritual frumos cu tematică pascală prezentat de pr. Grigore Duma, care activează ca preot pensionar în parohia din Botoșani.

În cadrul ședinței decanale pr. decan Ciprian Antălucă a prezentat punctele importante discutate la ultimul Consiliul Prezbiteral. Printre cele discutate se numără următoarele: parcursul sinodal diecezan (la nivelul Diecezei de Iași), vizitele pastorale anunțate de către PS Iosif Păuleț începând cu toamna anului 2022 și provocările și perspectivele viitoare cu privire la Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" Bacău și alte aspecte administrative. S-au discutat mai multe perspective de viitor pentru viitorul vocațional al elevilor seminariști, care își desfășoară acum formarea la seminarul liceal din Bacău.

S-a discutat despre implicarea parohiilor și a credincioșilor în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Este lăudabilă atitudinea caritativă a multor credincioși din întreg Decanatul de Bucovina, care au oferit ajutor material refugiaților aflați în dificultate.

Ultimul punct al ședinței a fost interactiv. Preoții participanți s-au întâlnit în trei grupuri mai mici și au reflectat asupra unor întrebări referitoare la parcursul sinodal. Printre ideile adunate în urma acestor dialoguri sinodale, s-a subliniat importanța comuniunii dintre preoți, îngreunată de condițiile dificile adoptate din cauza pandemiei Covid, și importanța reluării catehizării laicilor, care tot din cauza pandemiei nu a fost posibilă în condiții normale în ultimii doi ani.

Programul s-a încheiat cu recitarea Orei Medii și o masă fraternă.

Pr. Leon Pișta


 

lecturi: 1297.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat