Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Asociația Caritas Iași de două luni alături de Ucraina

De două luni Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași este în permanență alături de cei care se află acum în stare de conflict armat, fiind marcați de suferințe, dureri, singurătate și tot felul de neputințe.

Suntem părtași zilnic la disperarea mamelor, copiilor, bătrânilor, care au fost nevoiți să își părăsească locurile natale, lăsând în urmă persoane dragi și întreaga lor viață, trăind adevărate drame sufletești.

Până în prezent, 944 de persoane refugiate au beneficiat de diverse forme de sprijin prin centrele de primire: Centrul de primire Caritas din Siret, Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe Iași, Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella Iași, Congregația Notre Dame de Sion Iași, Asociația Surorilor Misionare ale Patimilor lui Isus din Butea, Congregația Surorile Maestre ale Sfintei Dorotea - Fiicele Sfintelor Inimi din Oțeleni, Centrul Gaudium et Spes din Traian, dar și persoane cazate la alte unități de cazare (apartamente) sau în familii. Mulțumim tuturor celor implicați pentru slujirea, pentru sufletul și dăruirea lor. Cel mai important lucru este să fim mereu acolo unde Dumnezeu vrea să fim, dedicați misiunii pe care am ales-o.

Serviciile oferite de asociația noastră în toată această perioadă, în colaborare cu congregațiile și cu diverse entități de specialitate sunt: consiliere juridică, consiliere psihologică, consiliere și mediere pe piața muncii, integrare socio-profesională și educațională, servicii socio-medicale și de asistență socială, servicii de sprijin financiar (cazare, masă caldă, sprijin financiar pentru achiziționarea biletelor de călătorie către alte destinații, tichete sociale, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de îngrijire personală, produse pentru copii).

Au fost momente dificile și situații imprevizibile, situații care au necesitat sprijin medical de urgență. Am avut în grijă copii și adulți cu dizabilități fără însoțitori, persoane cu boli cronice, persoane surdo-mute, copii orfani, suflete care ne-au oferit adevărate lecții de viață și puterea de a continua. Chiar dacă de multe ori cuvintele nu puteau fi rostite, dragostea pentru oameni ne-a ajutat să comunicăm și să oferim speranță.

Venim și în sprijinul persoanelor rămase în Ucraina. Un tir cu peste 20 tone de alimente, apă, produse de igienă, produse pentru copii, a ajuns în Cernăuți, iar ulterior, în colaborare cu Caritas Cernăuți, a fost organizat alt transport care a ajuns în zonele afectate de război.

Mulțumim cu plecăciune Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru sprijinul oferit în această perioadă și tuturor parohiilor din Dieceza de Iași pentru colecta de alimente și bunuri organizată și pentru disponibilitatea de a găzdui persoane refugiate.

Recunoștința noastră se îndreaptă și către asociațiile și congregațiile partenere, Confederației Caritas România, Critas Alba-Iulia, Asociațiilor Caritas din întreaga lume care ne-au trecut pragul și ne-au oferit sprijinul necondiționat: Asociația Caritas din SUA, Caritas Germania, Caritas Elveția, Caritas Austria, Caritas Italia și Diecezei de Roma, dar și către toate instituțiile, autoritățile, comunitățile parohiale din țară și din străinătate și mulți oameni de bine, fără de care activitatea noastră umanitară nu s-ar putea îndeplini. De asemenea, mulțumim Băncii pentru alimente Roman pentru sprijinul oferit în organizarea și desfășurarea colectei din magazinul Lidl.

Ne oferim în continuare disponibilitatea de a veni în sprijinul celor care se află acum în stare de conflict armat și își plâng morții sau răniții lor, fiind marcați de suferințe, dureri, singurătate și tot felul de neputințe.

Intenția noastră este ca în viitorul apropiat să deschidem un centrul social prin care să dezvoltăm serviciile oferite și să integrăm în societate prin diverse activități persoanele refugiate. Sperăm ca bunul Dumnezeu să ne ajute în realizarea acestor obiective, iar înțelepciunea de zi cu zi să ne conducă constant spre cei în nevoi, față de care vom avea întotdeauna o inimă deschisă.

Cei care doresc să susțină în continuare demersul nostru pot face donații în conturile Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

*

Conturile Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași:

  • BRD - LEI:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași,
    Adresa băncii: Iași, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iași
    COD SWIFT: BRDEROBU

  • BRD - EUR:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în euro: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iași
    COD SWIFT: BRDEROBU

  • BCR - LEI:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, Str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU

  • BCR - EUR:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în euro: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, Str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU

  • BCR - GBP:
    Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
    Iași, str. Sărărie 134
    Cod fiscal: 4488681
    Cont în GBP: RO23RNCB0175033619180040, deschis la BCR Sucursala Iași
    Adresa băncii: Iași, Str. Palat nr. 11, jud. Iași
    COD SWIFT: RNCBROBU

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Asociația Caritas Iași de două luni alături de Ucraina


 

lecturi: 514.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat