Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Iași: Bucuria Învierii dusă bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri de credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Luni, 25 aprilie 2022, vincențienii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, însoțiți de părintele Valerică Ciobanu, vicar în parohie, părintele Mihai Galațanu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice de Iași și părintele Eugen Lucaci, capelan sanitar pentru bolnavii internați la spitalul ,, Sfântul Spiridon" din Iași, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Credincioșii din comunitatea noastră, prin dărnicia lor, au dorit să ofere acest zâmbet persoanelor lipsite de libertate, aflate în suferință.

Vizita, de acum tradițională pentru credincioșii din comunitate, a fost pregătită cu multă dragoste pentru acești bolnavi. Noi, membrii vincențieni, ne-am mobilizat și am procurat cele necesare pentru 450 de pachete. Membrii comunității ne-au fost aproape pentru a pregăti pachetele. A fost o atmosferă plăcută; a fost mult de muncă, dar am avut timp și de comuniune, de cunoaștere.

Plecarea la spital s-a făcut în liniște cu două microbuze. Cadrele medicale ne-au așteptat și ne-au ajutat cu bolnavii. Pregătirea bolnavilor pentru a primi lumina Învierii Mântuitorului în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea Sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea celor trei preoți. Cuvântul de învățătură al părintelui Mihai ne-a ajutat să ridicăm bolovanul de pe inima noastră ca să lăsăm loc luminii și iubirii să iasă afară. Domnul Daniel Duma a animat celebrarea prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

La finalul Liturghiei am oferit pachetele mult așteptate. Alimentele din pachete au adus multă bucurie bolnavilor.

Le mulțumim preoților, pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Mulțumim și personalului medical și administrativ de la spital care ne-au primit cu zâmbetul pe buze și ne-au mulțumit pentru ceea ce facem. Noi am respectat toate cerințele impuse de regulamentul intern.

"Ni se cere să hrănim speranța de mâine vindecând durerea de astăzi. Sunt legate: dacă tu nu mergi înainte vindecând durerile de astăzi, cu greutate vei avea speranța de mâine. De fapt, speranța se naște din Evanghelie, nu constă în a aștepta pasiv ca mâine lucrurile să meargă mai bine, acest lucru nu este posibil, ci în a face astăzi concretă promisiunea de mântuire a lui Dumnezeu. Astăzi, în fiecare zi." (Papa Francisc: Ziua Mondială a Săracilor, 14 noiembrie 2021).

Ana Doboș,
președintele Uniunii Asociațiilor Caritative
"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Bucuria Învierii dusă bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri
 


lecturi: 395.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat