Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: "Te-am iubit cu o iubire veșnică". Zile de reculegere pentru tineri

În perioada 20-22 aprilie 2022, la Casa Maica Speranța din Barticești, au avut loc zile de reculegere pentru tineri cu tema "Te-am iubit cu o iubire veșnică" (Ier 31,3), la care au participat doisprezece tineri. Formatorii acestor zile de har au fost sora Emerenzana, sora Cecilia, sora Alina, părintele Fernando și părintele Iosif.

Cele mai importante momente din cadrul acestor zile au fost Sfânta Liturghie, momentele de rugăciune împreună, catehezele, meditația personală și împărtășirea în grup a experiențelor formative.

În prima zi, tinerii au avut ocazia să participe la activități interactive, cu scopul de a se cunoaște. La baza primei cateheze a stat ideea că Dumnezeu are o iubire infinită pentru fiecare dintre noi. Tinerii au fost invitați să dea mărturie asupra modului în care iubirea lui Dumnezeu se manifestă în viața lor. În programul zilei a mai avut loc o mică prezentare cu privire la înființarea Familiei Iubirii Milostive de către Fericita Maica Speranța a lui Isus. Seara, tinerii au petrecut un timp de destindere prin jocuri de socializare, bansuri.

A doua zi, mesajul transmis prin cateheze a fost acela că singura ancoră de salvare în situațiile de criză spirituală și umană este abandonarea omului în mâinile milostive ale Domnului. Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Cristinel Gal, care i-a încurajat pe tineri să facă acte de caritate, vorbindu-le despre munca voluntarilor de la granița cu Ucraina. Sfatul pentru tineri s-a concretizat curând prin vizita pe care aceștia au făcut-o împreună cu formatorii unor persoane vârstnice din sat. Starea de fericire și nostalgie a bătrânilor a încântat și emoționat în același timp. Ziua s-a încheiat cu un moment de adorație în fața Preasfântului Sacrament în cadrul căruia au simțit în mod deosebit prezența și iubirea lui Isus.

În ultima zi cateheza a avut ca tematică "dăruirea de sine", ca gest suprem de iubire a lui Cristos față de oameni. Dăruirea înseamnă a da din timpul, energia, tinerețea proprie în slujba celuilalt, din dragoste dezinteresată pentru aproapele, avându-l ca exemplu pe Isus. La final, tinerii au împărtășit câteva gânduri cu privire la experiența acestor zile:

  • "A fost o experiență care merită retrăită oricând te simți înstrăinat de Domnul sau de aproapele."

  • "Voluntariatul înseamnă să te dăruiești fără a aștepta ceva în schimb. Însăși experiența aceasta te îmbogățește."

  • "Prin aceste zile ne putem da seama cât de multă nevoie avem noi tinerii de îndrumarea persoanelor consacrate pentru creșterea noastă spirituală și umană."

  • "Chiar și când greșesc, Dumnezeu tot mă iubește."

  • "Mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceste zile de har, în care am putut redescoperi valoarea iubirii sale."

  • "După aceste zile de reculegere misiunea noastră e să fim instrumente ale dragostei necondiționate, după exemplul lui Cristos, care este iubire."

Mulțumiri speciale surorilor, preoților și doamnelor de la bucătărie, pentru toată grija lor față de formarea noastră spirituală și umană.

Tinerii participanți și Familia Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-22 aprilie: Barticești: "Te-am iubit cu o iubire veșnică". Zile de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 671.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat