Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: PS Benoni Ambăruș transmite primul "Cristos a înviat" în mijlocul comunității române de la San Vitale

PS Benoni Ambăruș, episcop auxiliar al Diecezei de Roma, a prezidat Sfânta Liturghie din Vigilia Pascală în Bazilica "San Vitale", sâmbătă, 16 aprilie 2022, ora 19.00.

Pentru prima dată de la înființarea ei, în urmă cu peste 25 de ani, comunitatea română de la "San Vitale" a trăit cu mari emoții vestirea solemnă a Învierii. Motivul acestor emoții a fost dat de prezența PS Benoni, care, alături de Mons. Anton Lucaci, de pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, și de alți preoți studenți la Roma, a aprins lumina Învierii în mijlocul celor care, deși sunt departe de casă, formează o familie cu cei de acasă prin trăirea credinței.

În cadrul omiliei, Excelența Sa a transmis un mesaj de speranță: Cristos cel Înviat nu trebuie căutat în mormânt sau în acele capcane pe care diavolul le prezintă prin ororile războiului aflat în desfășurare, ci într-o calitate a vieții pe care Dumnezeu o oferă celui care alege harul în locul păcatului, pacea în locul războiului, iubirea în locul urii. Această calitate presupune relații autentice cu Dumnezeu, cu aproapele, cu noi înșine și cu întreaga creație.

După binecuvântarea finală, PS Benoni, alături de preoții prezenți, a oferit un dar special comunității: a uns palmele credincioșilor cu parfum de nard, invitându-i ca, întorcându-se acasă, să parfumeze drumul și locurile în care se vor afla în acest timp pascal, cu parfumul Învierii!

La vreme de seară, în aceeași zi, 16 aprilie, la ora 17.00, s-a celebrat Vigilia Pascală în comunitatea românilor catolici de la Grotte Celoni.

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 aprilie: Roma: PS Benoni Ambăruș transmite primul "Cristos a înviat" în mijlocul comunității române de la San Vitale


 

lecturi: 1175.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat