Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, la Centrul de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT) s-a desfășurat o zi de reculegere la care au participat persoane care se dedică muncii pentru binele aproapelui din Dieceza de Iași. Ghidul spiritual al grupului a fost pr. Gabriel Sascău, capelan la Centrul "Sfântul Ioan Paul al II-lea" din Butea.

Au mai fost prezenți: părintele Iosif Iacob - coordonatorul secțiunii Activități Socio-Caritative din Dieceza de Iași, părintele Mihai Galațanu - responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară.

Au fost prezente 42 de persoane, medici, asistenți sociali, asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu și voluntari care activează în diferite asociații, fundații, congregații: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, Caritas Bacău, Asociația "Sfântul Vincețiu de Paul" - cu reprezentanți din Iași, Târgu Frumos, Asociația Kolping Moldova, spitalele din zona Moldovei.

Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea Rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, meditații personale, Calea sfintei cruci, iar ziua s-a încheiat cu adorația euharistică și recitarea Coroniței Divinei Îndurări.

Părintele predicator Gabriel Sascău, prin prezentarea pasajului din Evanghelia după Sfântul Luca: "«Tată, dacă vrei, îndepărtează potirul acesta de la mine, dar nu voința mea, ci a ta să se facă!» Atunci i s-a arătat un înger din cer, ca să-l întărească" - ne-a ajutat să reflectăm și să conștientizăm că trebuie să acceptăm și acele momentele ale vieții pe care nu le putem înțelege și să ne încredințăm voinței divine, lăsându-ne întăriți de puterea cerească. Și astfel, prin relațiile noastre umane, prin faptele noastre, ale personalului socio-medical, să devenim îngeri unii pentru alții, mai ales pentru cei care au nevoie de noi, pentru cei aflați în suferință.

Ziua de reculegere s-a încheiat în fața altarului în urma unor clipe de adorație, primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și purtând în noi o vie dorință de a-l duce pe Cristos în casele noastre și în viața celor pe care îi vom întâlni în munca noastră de fiecare zi.

Dumnezeu să binecuvânteze efortul tuturor celor care au dat din timpul lor pentru a sta câteva ore în preajma Domnului cu dorința de a se lăsa transformați de iubirea și de harul său.

Ernestine Tiba
coordonator executiv Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"
Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 aprilie: Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași


 

lecturi: 754.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat