Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zi vocațională "Învățătorule, ce trebuie să fac?", la Seminarul Mic

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău și-a deschis porțile pentru 114 adolescenți proveniți din 41 de parohii ale Diecezei de Iași, pentru a putea vedea ce înseamnă Seminarul și ce presupune viața de seminarist.

Încă de la primele ore ale dimineții, cu mult entuziasm, participanții au început să pășească pe porțile seminarului, descoperind, cu ajutorul seminariștilor ambientul în care se formează în prezent cei 51 de seminariști. A urmat salutul de bun venit al părintelui director Anton Săboanu care a prezentat scurt oferta educațională a Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif".

Elevii seminariști au prezentat o scenetă intitulată "Veniți și vedeți!", oferindu-le participanților un moment de amuzament, dar și un motiv de reflecție asupra vocației.

În continuare, pr. Liviu-Marian Focioroș, formator și profesor la colegiu, le-a trasat participanților câteva aspecte care țin de viața de seminar: ce este seminarul și care este scopul său, dimensiunile formării din seminar și rolul pe care preoții îl au în formarea seminariștilor, programul după care funcționează viața seminariștilor, dar și diferitele activități care au loc în mod obișnuit în timpul unui an școlar.

A urmat apoi pregătirea pentru Sfânta Liturghie, moment în care copiii împreună cu seminariștii au învățat versurile și melodia imnului dedicat acestei zile, "Învățătorule, ce trebuie să fac?":

"Când viața-mi este la răscruce
Și nu mai pot să tac,
La tine strig cu stăruință:
Învățătorule, ce trebuie să fac?

Atunci când sunt dus în derută
Și tot în beznă mereu zac
La tine strig cu stăruință:
Învățătorule, ce trebuie să fac?

Când trebuie să iau decizii
Iar eu nu vreau să mă prefac
La tine strig cu stăruință:
Învățătorule, ce trebuie să fac?"

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Alexandru Percu, directorul Oficiului pentru Vocații, care, în predica sa, a subliniat importanța întrebării care a stat la baza acestei zile: "Învățătorule, ce trebuie să fac?"

Înainte de a începe activitățile sportive și recreative, toți participanții împreună cu seminariștii și preoții și-au întărit forțele la masa de prânz care a avut loc în aer liber.

Ultima parte a zilei a fost dedicată diferitelor campionate și jocuri organizate de către seminariști atât în exterior, cât și în interiorul seminarului.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a însoțit în această zi cu harurile sale, dar și cu vremea prielnică pentru desfășurarea programului. Le mulțumim, totodată, preoților care au răspuns invitației lansate de Seminarul nostru și i-au însoțit pe participanții din diferite colțuri ale diecezei. Le mulțumim pentru activitatea vocațională și pentru exemplul pe care îl oferă celor care sunt în căutarea propriei vocații. Ei sunt aceia care adesea devin o punte între comunitatea parohială și Seminar. În sfârșit, le mulțumim organizatorilor și seminariștilor care au făcut posibilă activitatea vocațională din această zi.

Pr. Raimond-Tiberiu Iancu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 aprilie: Bacău: Zi vocațională "Învățătorule, ce trebuie să fac?", la Seminarul Mic


 

lecturi: 501.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat