Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Misiuni populare în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul"

În perioada 31 martie - 3 aprilie 2022, s-au desfășurat misiuni populare în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul", zile în care am aprofundat cuvântul lui Dumnezeu. Cel care ne-a însoțit în aceste zile de întâlnire cu Dumnezeu a fost părintele Iosif Antili, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași. Meditațiile au avut în vedere pregătirea spirituală pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

La deschiderea acestor zile de har, de convertire, de mântuire, părintele paroh Gheorghe Cojocaru, plin de emoție și de bucurie, după salutul adresat părintelui predicator, ne-a îndemnat să deschidem ușa inimii pentru a-i permite lui Dumnezeu să ne copleșească cu cele mai alese haruri. Vino, Doamne, căci noi te ascultăm!

Cu sentimente alese, putem spune că în aceste patru zile intense de întâlnire cu Mântuitorul, Dumnezeu a lucrat enorm în inimile noastre, reușind să deschidă sufletele în fața tentațiilor de a ne ascunde precum Adam.

Prin puterea Duhului Sfânt, coborâtă asupra noastră, prin vocea părintelui predicator Iosif, am primit curajul de a urca, cu sufletul curat, cele șapte trepte ale itinerariului creștin prin convertire, prin credință, spovadă, prin trăirea Euharistiei, prin ascultarea și împlinirea cuvântului lui Dumnezeu, prin responsabilitatea de a ne împlini menirea de a educa și prin sfințirea zilei de duminică.

Nu știu cât de mult am reușit să urcăm aceste trepte, dar suntem convinși că aceste șapte stadii sunt absolut necesare pentru mântuire.

Luminat de Duhul dătător de viață, părintele predicator a reușit să ne îmbogățească spiritual, împărtășind cu noi din vasta experiență a Sfinției Sale în cercetarea Sfintei Scripturi, dându-ne astfel multe exemple de bune practici, de pilde, sfaturi și chiar teme pentru acasă, iar cea mai grea temă a fost lecturarea "capitolului 17" din Evanghelia după Sfântul Marcu!

În aceste zile, fiecare credincios a avut ocazia de a-i acorda cu adevărat prioritate lui Dumnezeu, lăsând la o parte toate celelalte preocupări, putând descoperi astfel bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu. Din cuvintele pline de învățătură nu au lipsit nici referirile la situațiile concrete ale lumii în care trăim, la pericolele care ne pândesc, la falsele moduri în care se complac creștinii de astăzi, precum și la tentațiile care tind să-i seducă cu ușurință pe toți aceia care vor să trăiască și să mărturisească credința.

Mulțumim bunului Tată pentru aceste zile sfinte și sperăm ca ele să ne fie mereu hrană sufletească și izvor de bucurie pentru inimile noastre.

La finalul acestor minunate zile de har, ne-am bucurat și de prezența păstorului Diecezei de Iași, Preasfințitul Iosif Păuleț, fost paroh al comunității noastre, ne-am rugat împreună pentru dobândirea indulgenței plenare, apoi, împreună cu părintele predicator, Iosif, au împărțit binecuvântarea finală.

Elena Racoș


 

lecturi: 1144.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat