Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Misiuni populare

În perioada 18-20 martie 2022, în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Faraoani s-au desfășurat misiuni populare. Au fost zile de har și reînnoire spirituala. Predicatorul acestor misiuni a fost pr. Petru-Sebastian Tamaș, director adjunct la Școala Normală "Vasile Lupu" din Iași.

Vineri seara, la Liturghia de deschidere, am fost invitați să nu ne încredem în puternicii acestei lumi, ci doar în Dumnezeu, pentru că e singurul care ține cu adevărat la noi. Am fost provocați să ne gândim la numele de creștin și să ne întrebăm: Cum e posibil ca tu, care te numești creștin, să mergi și să-l ucizi pe fratele tău? Cum e posibil ca tu, care te numești creștin, să vii la biserică, să te împărtășești și să îl vorbești de rău pe fratele tău? Cum e posibil ca tu, care l-ai primit pe Isus, să trăiești în dușmănie cu cei din comunitatea ta?

Sâmbătă, în sărbătoarea Sfântului Iosif, ni s-a adus aminte că în lumea aceasta facem cu toții experiența suferinței. Am fost invitați să privim la Cristos de pe Cruce, fiindcă pe același drum trebuie să mergem și noi, deoarece suferința face parte din meniul zilei. Nu fă răul, privește la Isus! Daca vei face răul la fel ca aproapele tău, atunci veți fi doi oameni răi.

Seara, părintele predicator ne-a spus că suntem în căutarea fericirii și suntem în stare să facem orice, dar din păcate ne-am construit patru idoli falși și, asemenea preoților lui Baal, țopăim în fața lor crezând că vom fi fericiți: averea, onoarea, plăcerea și setea de putere. Cu acestea îl înlocuim pe Dumnezeu.

Duminică dimineața, la Liturghia copiilor, am fost provocați de a ne construi un proiect de viață pe patru roți:

  • O relație justă cu aproapele, familia și prietenii;

  • Să ai o profesie și să fii responsabil;

  • Să învățăm să iubim așa cum ne-a iubit Dumnezeu;

  • Stabilirea unei relații juste cu Dumnezeu.

La Liturghia de încheiere a misiunilor, părintele Petru ne-a vorbit despre cea mai importantă realitate din inima universului, Euharistia și Liturghia. Dacă privim în Sfânta Scriptură, vom vedeam că Dumnezeu ne învață cum să îi aducem mulțumire, jertfă și laudă. Suntem invitați să luăm parte la banchetul euharistic. Nu e de ajuns să te uiți pe internet la Liturghie, să te rogi de acasă, ci trebuie să vii la biserică pentru a te împărtăși, pentru a mânca trupul lui Cristos.

Misiunile s-au încheiat cu o Sfântă Liturghie solemnă care a fost prezidată de episcopul nostru, PS Iosif Păuleț. La final s-a recitat rugăciunea pentru obținerea indulgenței plenare.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har, îl rugăm să reverse binecuvântarea și pacea sa asupra comunității noastre, asupra țării noastre, asupra întregii lumi, dar mai ales asupra Ucrainei, care este greu încercată.

Pr. Gabriel Bîrnat

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-20 martie: Faraoani: Misiuni populare


 

lecturi: 1649.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat