Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Misiuni populare - zile binecuvântate și reînnoire spirituală în Biserica "Isus, Bunul Păstor"

Comunitatea parohială "Isus, Bunul Păstor" din Roman a fost în deplină sărbătoare chiar la începutul Postului Mare prin trăirea zilelor sfintelor misiuni populare, între 3 și 6 martie 2022. Predicator a fost pr. Irinel-Iosif Iosub, paroh la Săbăoani "Sfântul Mihail".

După o pregătire intensă a sufletelor și familiilor prin spovadă, caritate și rugăciune, în aceste zile, la Roman prin sinodalitatea episcopilor - rugându-ne pentru pace în Europa, pace în Ucraina prin participare, comuniune și misiune - s-au desfășurat misiunile populare.

Misiunile populare sunt un timp potrivit pentru revigorarea vieții creștine în familiile noastre, un timp propice pentru a lucra, mai profund ca de obicei, pentru a ne purifica și a primi sămânța cuvântului lui Dumnezeu în sufletele noastre. Un timp de gândire, de trăire mai intensă a adevărurilor evanghelice, un timp de rugăciune mai arzătoare, un timp de convertire. Iar scopul sfintelor misiuni a fost convertirea personală, familială și comunitară. Cuvântul convertire este acțiunea întoarcerii noastre de la păcat la har, de la căile rătăcite la calea unică și adevărată care este Isus Cristos.

Părintele predicator, Irinel-Iosif Iosub, a transmis prin predici adevăratul caracter al lui Dumnezeu plin de milostivire față de creația sa, milostivire împărtășită omului prin sfintele sacramente în persoana lui Isus Cristos.

Pr. Iacob Stolnicu, parohul comunității, s-a adresat astfel: "Toate cuvintele noastre de mulțumire pentru darurile minunate primite în aceste zile au fost prezentate lui Dumnezeu prin jertfa pe care am celebrat-o și la care am luat cu toții parte, Sfânta Liturghie. Amintește-ți mereu, creștinule, de hotărârile tale luate la aceste sfinte misiuni! Mulțumindu-i lui Dumnezeu, îi mulțumesc acum părintelui Irinel Iosub, predicatorului din aceste zile, al acestor sfinte misiuni, cunoscut ca poet, scriitor și maestru supus al cuvântului lui Dumnezeu. Dragă părinte, convertirea este răspunsul omului la chemarea Evangheliei. Convertirea este un proces de întoarcere la parcursul drumului nostru mântuitor, care este Cristos. Îți mulțumesc, părinte, pentru frumoasele și pătrunzătoarele predici din aceste zile. Ca semn al recunoștinței noastre, îți oferim un mic, dar prețios cadou. Aici este tot ceea ce are nevoie un preot pentru misiune. Tot ceea ce este necesar pentru a celebra Liturghia, pentru a îngriji bolnavii și a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu. Asigurându-vă că rugăciunea noastră pentru Sfinția Voastră va continua și după aceste zile, vă facem urarea ca Domnul să vă întărească în cunoașterea și vestirea mesajului său!"

Ne-am bucurat în aceste zile și de prezența episcopului auxiliar Petru Sescu care a fost disponibil și pentru a împărtăși sacramentul milostivirii lui Dumnezeu, Spovada, și pentru a se bucura cu noi prin participare și comuniune.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile de neuitat. Mulțumim păstorilor noștri pentru grija și asistența lor. Mulțumim preoților care ne-au spovedit și împăcat cu Dumnezeu. Îi mulțumim părintelui predicator pentru zelul apostolic transpus în cuvintele de învățătură. Mulțumim tuturor celor care au pregătit, organizat și implicat prin rugăciune și muncă pentru reușita sfintelor misiuni.

Domnul să fie milostiv cu noi, să reverse binecuvântarea sa cu pace și bucurie în viața familiilor noastre, în Ucraina, Europa și întreaga lume, și să răsplătească truda tuturor!

Consiliul Pastoral Parohial

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 martie: Roman: Misiuni populare - zile binecuvântate și reînnoire spirituală în Biserica "Isus, Bunul Păstor"

* * *


 

lecturi: 1821.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat