Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire specială în ziua Sfântului Valentin

Convențional supranumită "ziua îndrăgostiților", sărbătoarea Sfântului Valentin care cade în calendarul latin în ziua de 14 februarie, împreună cu alți doi mari sfinți, sfinții Ciril și Metodiu, patroni ai Europei, a fost marcată și la Centrul "Gaudium et Spes" prin prezența unui grup de familii care a dorit nu doar să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru darul iubirii, ci și să extragă un sfânt ocrotitor și un verset din Sfânta Scriptură, spre meditare în anul în curs, 2022.

Întâlnirea a început cu o rugăciune de mulțumire în capela centrului, proaspăt ornată cu vitralii dedicate familiei și celor doisprezece apostoli. Ne-am bucurat să auzim din gura părintelui Felician Tiba, coordonatorul Centrul "Gaudium et Spes" și al Oficiului pentru Pastorația Familiei, câteva din amănuntele care fac din Sfântul Valentin patronul tinerilor logodnici și de ce în ziua comemorării lui se obișnuiește să se tragă la sorți un sfânt protector și un verset din Biblie. După toate cele împărtășite și după încă o rugăciune înălțată către Creatorul familiei, ca și după binecuvântarea primită, am fost invitați în sala de mese special pregătită pentru un astfel de eveniment.

Pentru că încă este timp de pandemie am fost sfătuiți să menținem distanțarea, dar nu între soți, ci doar între celelalte familii prezente. Pe tot parcursul cinei cu migală pregătită pentru un astfel de eveniment, am putut viziona un frumos concert romantic, ceea ce a făcut din seara de Sfântul Valentin o seară specială, una în care, ajutați și de muzică, dar și de meniul pregătit, să ne îndreptăm unul spre celălalt și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru darul atât de nobil pe care l-am primit la căsătorie, respectiv soțul pe soție și soția pe soț, ulterior și pe copii.

La final am putut extrage "biletele câștigătoare", unul cu un verset din Sfânta Scriptură, care ni s-a potrivit "mănușă" și un sfânt protector, pe care să-l invocăm în drumul vieții noastre de familie, dar și să încercăm să-i imităm virtuțile.

Putem spune că am găsit la Traian o casă primitoare, din câte am înțeles o casă dedicată familiei lărgite a Diecezei de Iași: preoți, persoane consacrate și familii, cu săli frumos pregătite, cu trei muzee demne de vizitat, dar și cu o echipă dedicată și primitoare.

Multe și sincere mulțumiri părintelui Felician și echipei care a pregătit totul cu multă iubire, aceasta văzându-se mai ales în detaliile "romantice" oferite pe parcursul întâlnirii.

Maricica și Eduard Vasile

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 februarie: Traian: Întâlnire specială în ziua Sfântului Valentin


 

lecturi: 946.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat