Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: A șasea a zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Celebrarea din cea de-a șasea zi a Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor pentru credincioșii din Iași și parohiile învecinate a avut loc duminică, 23 ianuarie 2022, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești.

Tema celebrării din aceasta zi a fost: "Au văzut copilul împreună cu Maria, mama lui. Apoi, căzând la pământ, l-au adorat" (Mt 2,11) - Reuniți în adorație față de unicul Domn".

Credincioșii au avut bucuria de a-l reîntâlni pe păstorul Diecezei de Iași, ep. Iosif Păuleț, care a prezidat celebrarea orei de rugăciune.

După proclamarea cuvântului din Sfânta Scriptură, pr. predicator Robert Râtan a subliniat importanța ?simfoniei? de rugăciune pentru unitate pe care o trăim în aceste zile, arătându-ne mereu încrederea că Dumnezeu este acela care ne va oferi unitatea și va vindeca lumea rănită de dezbinare.

La sfârșitul celebrării episcopul Iosif Păuleț a încurajat prin cuvintele sale pe toți cei prezenți de a menține mereu vie speranța și încrederea în realizarea deplină a unității creștinilor, în ciuda pașilor dificili care încă se parcurg. Subliniind cuvintele lui Isus care ne-a spus "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece" (Mt 24,35), Preasfințitul i-a îndemnat pe toți să rămână încrezători în faptul că Dumnezeu va realiza unitatea mult dorită.

Pr. Iosif Tiba, paroh

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Tomești: A șasea a zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

*

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc luni, 24 ianuarie 2022, la ora 17.00, în Biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași (Cartier Nicolina, Șoseaua Nicolina, 6).

Programul celebrărilor din Iași și din parohiile învecinate a fost publicat în știrea: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași (18-25 ianuarie 2022).

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 613.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat