Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Vineri, 21 ianuarie 2022, în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași a avut loc a patra zi de rugăciune din octava dedicată unirii creștinilor. PS Iosif Păuleț a condus ora de rugăciune, fiind alături mai mulți preoți din împrejurimi.

Momentul de rugăciune a început armonios, fiind cântat "Lumea-ntreagă să se înfrățească", evidențiind totodată importanța acestor rugăciuni destinate unirii prin care suntem încurajați să ne unim, indiferent de confesiune, în casa Tatălui ceresc care ne iubește pe toți în egală măsură.

În cuvântul de învățătură, părintele Petru-Sebastian Tamaș ne-a explicat, în cuvinte bine alese, faptul că stelele au avut o mare importanță de fiecare dată, mai ales cu sute de ani în urmă, când oamenii foloseau Steaua Nordului și toate celelalte stele pentru a se ghida în lume. Această Stea a Nordului ne indică și sudul, vestul și estul, iar, în cuvinte emoționante, părintele a subliniat faptul că adevăratele puncte cardinale ale unui om care dorește o unire sunt, de fapt, acestea: nord - există numai un singur Dumnezeu; sud - Dumnezeu are un plan cu noi; est - el vrea să formăm o unitate prin rugăciune; vest - dar mai ales făcând bine celor care ne fac rău.

Părintele Petru Tamaș a încheiat prin cuvintele Mântuitorului: "Ca toți să fie una!".

Credincioșii aflați în lăcașul de cult și-au întrunit vocile spunând împreună, într-o unitate, Crezul, Tatăl nostru, iar mai apoi, în semn de respect, de apreciere, dar și de iertare și-au oferit semnul păcii, armonia înflorind în clipele acelea.

În încheiere, părintele paroh, Gabriel Bucur, i-a mulțumit Preasfințitului Iosif Păuleț pentru prezența Excelenței Sale în mijlocul comunității de la "Sfântul Anton de Padova", părintelui Petru Tamaș pentru cuvintele înțelepte, reamintind de punctele cardinale pe care trebuie să le urmeze un creștin care vrea o unitate adevărată, precum și tuturor celorlalți preoți și invitați care au participat la ora de rugăciune.

Sâmbăta, 22 ianuarie 2022, va avea loc a cincea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Capela Surorilor "Sfânta Maria a Divinei Providențe", Iași.

Cezar Mardare

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

*

Programul celebrărilor din Iași și din parohiile învecinate a fost publicat în știrea: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași (18-25 ianuarie 2022).

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 892.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat