Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A doua zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat miercuri, 19 ianuarie 2022, în capela Seminarului "Don Orione", unde, la ora 17.00, s-a desfășurat celebrarea prezidată de PS Iosif Păuleț. Au participat persoane consacrate și credincioși veniți din diferite zone ale Iașului.

Momentul de rugăciune a început cu cântecul "Lumea-ntreagă", un cântec reprezentativ pentru specificul octavei, care a fost urmat de rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt, un cântec de laudă, "Sfinte Dumnezeule" și rugăciunea de reconciliere.

Cuvântul de învățătură a fost oferit de către părintele Eugen Robu, care ne-a făcut să pătrundem mai adânc în fragmentul evanghelic propus din Evanghelia redactată de Sfântul Matei (20,20-28). Fragmentul o prezintă pe mama fiilor lui Zebedeu care îi cere lui Isus ca fiii ei să stea unul la dreapta și unul la stânga lui Isus, în împărăția sa.

Părintele ne-a atras atenția asupra faptului că lumea de astăzi dorește celebritatea, faima lumii acesteia, însă doar cu ajutorul umilinței vom putea deveni "mari". Această sete de celebritate vine din faptul că suntem departe de Isus, dacă am fi alături de el nu am mai avea nevoie de a căuta superioritatea față de ceilalți.

După omilie a urmat recitarea Crezului, rugăciunea universală și recitarea rugăciunii "Tatăl nostru", care stă la baza rugăciunii tuturor creștinilor. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești și al păcii.

În încheiere, pr. Alessandro Lembo, FDP, a mulțumit Preasfinției Sale episcop Iosif Păuleț, părintelui predicator, Eugen Robu, pentru profunzimea celor spuse în omilie, celorlalți preoți din altar, precum și tuturor credincioșilor și persoanelor consacrate prezente.

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va avea loc joi, 20 ianuarie, la ora 17.00, în Biserica "Sfântul Pius din Pietrelcina", Valea Lupului.

Eduard Bereșoae, seminarist

*

Programul celebrărilor din Iași și din parohiile învecinate a fost publicat în știrea: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași (18-25 ianuarie 2022).

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 960.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat