Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: O zi de reculegere pentru familii

Duminică, 12 decembrie 2021, mai multe familii din Pildești au participat la o zi de reculegere, predicator fiind pr. Marius Vătămănelu, OFMConv.

Cu dor am așteptat această zi și Domnul ne-a ajutat ca ea să se înfăptuiască! Am încercat să pregătim în detaliu fiecare moment al zilei ca să profităm din plin de această oportunitate, iar la finalul zilei am avut sentimentul că la noi a venit deja Crăciunul.

Noi ce trebuie să facem ca să trăim cum se cuvine această zi de reculegere?, l-am întrebat pe pr. Marius Vătămănelu, OFMConv., la începutul zilei. Iar el a zâmbit și cu delicatețe ne-a condus pas cu pas prin Sfânta Scriptură și ne-a captivat cu exemple concrete ca să ne dăm seama mai bine despre chemarea omului la fericire și despre ceea ce ne face cu adevărat fericiți. Aceasta a fost și tematica primei meditații.

Și dacă sămânța a fost aruncată, reflecția personală sau spovada s-au potrivit de minune după această meditație.

A urmat Sfânta Liturghie unde asemenea unei familii ne-am adunat în jurul altarului și din infinita bunătate a lui Dumnezeu am pregustat puțin și noi.

Noi ce trebuie să facem?, îl întrebau mulțimile, vameșii și soldații pe Ioan Botezătorul. Cel care are două tunici să împartă cu cel care nu are, iar cine are de mâncare să facă la fel, spune Ioan. Evanghelia, atât de actuală și astăzi! Nu este nevoie de prea mult!

După Sfânta Liturghie, a urmat o agapă frățească, un moment potrivit de comuniune și împărtășire, după care ne-am continuat programul cu a doua meditație. Și pentru că suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului, tematica celei de-a doua meditații a fost: "Magii, căutători autentici de Dumnezeu". Asemenea magilor care doreau să-l întâlnească pe Dumnezeu și care s-au pregătit intens pentru întâlnirea cu el, la fel și noi nu putem merge la întâlnirea cu Domnul din rutină, obligație sau pur și simplu nepregătiți. Întâlnirea cu Domnul trebuie pregătită, fie că mergem la Liturghie, în adorație sau rugăciune personală. Cu siguranță aceasta ne va schimba viața dacă devine un obicei bun de fiecare zi. Dacă știm să-l privim pe Isus și dacă-l ascultăm atunci când el ne vorbește.

Spre finalul zilei de reculegere am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe păstorul comunității, părintele paroh Alois Farțadi, care întotdeauna sprijină și încurajează activitățile pastorale din comunitatea noastră.

Ziua de reculegere nu se putea încheia mai bine decât vizionând filmul "The Nativity Story" (2006), care ne-a ajutat să înțelegem mai bine marele mister al Nașterii Mântuitorului.

Mulțumim Domnului pentru această zi binecuvântată și părintelui Marius Vătămănelu pentru dăruire și disponibilitate. Mulțumim Fraților Școlilor Creștine pentru întreg cadrul și tuturor celor care au răspuns invitației noastre.

Grupul de familii din Pildești vă urează tuturor un Crăciun binecuvântat cu pace și bucurie în inimi!

În numele grupului de familii,
Gabriela Martișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Pildești: O zi de reculegere pentru familii


 

lecturi: 1092.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat