Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 4 decembrie 2021, la sediul Centrului de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT) s-a desfășurat o zi de reculegere la care au participat persoanele care se dedică muncii pentru binele aproapelui din cadrul structurilor socio-caritative din Dieceza de Iași. Ghidul spiritual al grupului a fost pr. Gabriel Sascău.

Au mai fost prezenți: părintele Mihai Gălățanu - responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară, părintele Albert Babiaș - capelan sanitar SMU Roman, părintele Richardo Dominic Baciu - capelan sanitar SJU Bacău și părintele Iosif Iacob - director al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Ne-am bucurat și de prezența Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Au fost prezente 53 de persoane, medici, asistenți sociali, asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu și voluntari care activează în diferite asociații, fundații și alte structuri socio-caritative și medicale din Dieceza de Iași: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, Asociația "Sfântul Vincețiu de Paul" - cu reprezentanți din Iași, Târgu-Frumos, Roman și Adjudeni, CSP Cireșoaia, spitalele din Iași.

Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea Rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, meditații personale, recitarea Coroniței Divinei Îndurări, iar ziua s-a încheiat cu adorația euharistică.

Părintele predicator Gabriel Sascău, prin reflecțiile prezentate, ne-a ajutat să conștientizăm că prin relațiile noastre umane, ale personalului socio-medical, Dumnezeu lucrează în mod activ și creativ, împărtășind celor aflați în suferință credința și speranța. Deși în viața noastră apar momente în care suntem descurajați sau dezamăgiți, misiunea pe care o avem și iubirea față de aproapele ne oferă puterea necesară pentru a continua, rezultând un dar prețios oferit aproapelui, precum perla care se formează în interiorul unei scoici.

Ziua de reculegere s-a încheiat în fața altarului în urma unor clipe de adorație, primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și purtând în noi o vie dorință de a-l duce pe Cristos în casele noastre și în viața celor pe care îi vom întâlni în munca noastră socială sau medicală de fiecare zi.

Dumnezeu să binecuvânteze tot efortul părintelui Gabriel Sascău, care a fost o gazdă primitoare și generoasă, și al tuturor celor care au dat din timpul lor pentru a sta câteva ore în preajma Domnului cu dorința de a se lăsa transformați de iubirea și de harul său.

Ernestine Tiba
coordonator executiv al Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 decembrie: Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași


 

lecturi: 1014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat