Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Iași: Continuarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost

Persoanele fără adăpost din municipiul Iași au beneficiat de o serie de servicii în cadrul proiectului derulat de Asociația Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella. Proiectul "Duș Social" are ca scop creșterea calității vieții și încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iași.

Serviciul "Duș social" a fost derulat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Mai exact, este vorba despre o mașină care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistență medicală, spațiu de frizerie și mașină de spălat cu uscător. Cu ajutorul acestui proiect, oamenilor străzii li s-au acoperit o parte din nevoie de bază: au făcut un duș cald, au avut haine curate, s-au tuns, având grijă de igiena lor.

Mașina este parcată în două zone din Iași, cu aprobarea Primăriei Iași: la Plopii fără soț și în zona Piața Nicolina.

Valoarea totală a proiectului este de 56992,56 euro, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 45000 euro și 11992,56 din bugetul asociației.

Proiectul "Duș social" pentru persoanele fără adăpost a reușit să devină o realitate, prin multă muncă, speranță și implicare. Dușul mobil are în centru ideea de demnitate, solidaritate, respect pentru fiecare om, indiferent de condiția lui socială, valori pe care le inspiră evanghelia și spiritul iubirii creștine, care animă activitățile slujitorilor Carității.

Durata de implementare a fost de 12 de luni (23/11/2020 - 24/11/2021). Proiectul va continua din fonduri proprii, însă acestea sunt limitate.

Dragi membri ai comunității, persoanele fără adăpost au nevoie mai mult ca oricine de o mângâiere, de respectarea demnității și de șanse la o viață decentă. Sperăm ca pe viitor să se alăture cât mai mulți oameni de bine misiunii noastre nobile și de ajutorare a celor care din numeroase motive tragice, nu au familii, locuințe, nu își pot asigura nevoile de bază și mijloacele de existență.

Avem în continuare nevoie de sprijin concret pentru acest proiect. Cei care doresc să se implice pot face o donație în contul Asociației Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella: RO83BTRLEURCRT0409652804, BANCA TRANSILVANIA, cod Swift (BIC) - BTRLRO22.

Însuși Mântuitorul Isus ne-a spus: "Am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și voi mi-ați dat să beau, am fost străin și voi m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat, am fost în închisoare și ați venit la mine" (Mt 25,35-36).

Persoană de contact: Pr. Alphonse Bakthis, tel. 0748.805.928.

Pr. Alphonse Bakthis

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 noiembrie: Iași: Continuarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Opera Don Guanella: Iubim oamenii nevoiași nu cu cuvinte goale

Iași: Lansarea proiectului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost

Iași: Înființarea serviciului "Duș social" pentru persoanele fără adăpost


 

lecturi: 814.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat