Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la întâlniri biblice pentru cei care doresc să aprofundeze cuvântul lui Dumnezeu

Oficiul pentru Pastorație Biblică al Diecezei de Iași propune întâlniri biblice pentru cei care doresc să aprofundeze cuvântul lui Dumnezeu. În următoarea perioadă se vor desfășura un atelier de lectură biblică și un curs de introducere în Sfânta Scriptură.

Atelier de lectură biblică: cartea lui Rut

Perseverența este una dintre cele mai mari abilități, dar și una dintre cele mai grele lecții pe care omul le învață în timpul vieții. În zilele noastre suntem încurajați să ne trăim viața în funcție de ceea ce simțim, dar problema este că, în majoritatea zilelor, nu ne dorim să facem nimic din ce este provocator. Cartea lui Rut, chiar dacă este ambientată în lumea antică, se dezvăluie interesantă și actuală. Cartea permite cititorilor să întâlnească personaje care, în trăirea lor cotidiană, înfruntă probleme decisive, precum solidaritatea, emigrarea, munca și familia.

- Dacă te-ai întrebat vreodată dacă Domnul este implicat în detaliile vieții tale, atunci acest studiu este pentru tine. Curajul lui Rut în fața adversităților te va inspira să te încrezi în Dumnezeu.

- Dacă ai suferit pierderea unei persoane dragi sau a unui vis atunci poți privi la Rut.

- Dacă tu crezi că răscumpărarea este posibilă în viața ta indiferent prin ce treci, atunci privește la Rut!

"Cele mai multe dintre lucrurile importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar și atunci când părea că nu mai există nici o speranță" (Cale Carnegie)

Atelierul se va desfășura în următoarele zile de sâmbătă: 20 și 27 noiembrie, 4 și 11 decembrie 2021, între orele 11.00 și 12.30.

Curs: Introducere în Sfânta Scriptură

Mulți își doresc să citească și să înțeleagă cuvântul Scripturii, însă limbajul ei, nu mereu ușor de înțeles, precum și epoca îndepărtată a desfășurării evenimentelor îi pot opri din acest demers.

Există în Noul Testament un episod cunoscut, în care diaconul Filip, auzindu-l pe un demnitar etiopian citind din Profetul Isaia, îl întreabă: "Înțelegi ce citești?". Etiopianul îi răspunse: "Cum aș putea, dacă nimeni nu mă îndrumă?" (Fap 8,31). Călătoria concretă pe care Etiopianul o înfăptuiește este simbolul unei călătorii mult mai profunde și importante în interiorul Sfintei Scripturi. Această călătorie nu poate fi înfruntată de unul singur, dar are nevoie de ghid și însoțire a comunității creștine.

În cadrul întâlnirilor vor fi prezentate câteva teme introductive importante care ne pot ajuta să ne apropiem de înțelegerea Bibliei și să găsim răspunsuri la multele întrebări care se nasc atunci când intrăm în universul Sfintei Scripturi.

Scopul este acela de a deschide cartea sfântă cu încredere și bucurie deoarece "cuvântul lui Dumnezeu este în măsură să deschidă ochii noștri, pentru a putea ieși din individualismul care duce la asfixie și sterilitate, în timp ce ne deschide larg drumul împărtășirii și al solidarității" (Papa Francisc, Aperuit illis, nr. 13).

Cursul se va desfășura cu participare fizică în următoarele zile de sâmbătă: 20 și 27 noiembrie, 4 și 11 decembrie 2021, între orele 9.30 și 10.30.

Cursul se va desfășura și on-line, prin platforma Zoom (pentru cei care nu sunt din zona Iașului), în următoarele zile de joi: 18 și 25 noiembrie, 2, 9 și 16 decembrie 2021, între orele 19.30 și 20.30.

Locul desfășurării: Congregația "Notre Dame de Sion", Aleea Grigore Ghica Vodă, 19, Iași (Copou).

Pentru înscriere și informații: sr. Iuliana Neculai, NDS (pastoratiebiblica@yahoo.com; tel. 0741.658.651).

Oficiul pentru Pastorație Biblică


 

lecturi: 773.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat