Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași, Roman și Bacău: Invitație la Sfânta Liturghie pentru lucrătorii sanitari

Luni, 18 octombrie 2021, în sărbătoarea Sfântului Luca, patronul medicilor, se va celebra o Sfântă Liturghie specială, la ora 18.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași și în Biserica "Isus, Bunul Păstor" din Roman, la care sunt invitați să participe, în mod deosebit, toți lucrătorii sanitari și voluntarii care se îngrijesc de cei aflați în suferință. La Bacău, în Biserica "Sfinții Petru și Paul", această Sfântă Liturghie se va celebra duminică, 17 octombrie, la ora 18.00.

În fiecare an, la 18 octombrie, creștinii din Orient și din Occident îl sărbătoresc pe Sfântul Luca, pe care apostolul Paul îl definește ca "medicul iubit" (Col 4,14). În scrierile sale, Sfântul Luca ne ajută să descoperim și să întâlnim gingășia omenească și iubirea divină a Răscumpărătorului lumii, Isus Cristos.

Această zi constituie un prilej deosebit de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru activitatea lucrătorilor sanitari, pentru slujirea adusă vieții și sănătății, bunuri primare ale persoanei umane, pentru că se străduiesc să fie imagine vie a lui Cristos și a Bisericii sale în iubirea față de bolnavi și suferinzi (Christifideles laici 53).

Misiunea lucrătorilor sanitari, a căror profesie îi vrea păzitori și slujitori ai vieții umane (Evangelium vitae 89), este o mărturie de umanitate, un mod privilegiat de a arăta că Dumnezeu se îngrijește de fiecare persoană, fără deosebire. El se folosește pentru asta și de cunoștințele, mâinile și de inima lucrătorilor sanitari, pentru a îngriji și a vindeca fiecare ființă umană, pentru că el vrea să dea fiecăruia viață și iubire.

Mai mult ca oricând, actuala pandemie, așa cum subliniază Papa Francisc în mesajul său pentru a XXIX-a Zi Mondială a Bolnavului de anul acesta, "a scos în evidență și dăruirea și generozitatea lucrătorilor sanitari, voluntari, muncitori și muncitoare, preoți, călugări și călugărițe, care cu profesionalism, abnegație, simț de responsabilitate și iubire față de aproapele au ajutat, îngrijit, întărit și slujit atâția bolnavi și pe cei din familiile lor. O ceată tăcută de bărbați și femei care au ales să privească acele fețe, luând asupra lor rănile pacienților pe care-i simțeau aproapele în virtutea apartenenței comune la familia umană".

Îl rugăm pe Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii noastre, Sfânta Fecioară Maria, plină de milostivire, și a Sfântului Luca, ca toți cei care slujesc pe cei suferinzi să aibă bucurie, haruri bogate și multă mulțumire sufletească.

Sfinte Luca, roagă-te pentru noi!

Tămăduitoarea bolnavilor, roagă-te pentru noi!

Oficiul pentru Pastorația Sanitară

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Oficiul pentru Pastorația Sanitară: În sprijinul bolnavilor


 

lecturi: 1014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat