Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Parma: Patru ani de la înființarea comunității și prima Liturghie a părintelui Lucian Dumea

Duminică, 3 octombrie 2021, cu ocazia sărbătoririi a patru ani de la înființarea comunității românilor catolici din Parma (Italia), a avut loc și prima Liturghie celebrată de părintele Lucian-Iosif Dumea, OFMCap., la Biserica "Sacro Cuore" din localitate.

Părintele Lucian-Iosif este noul păstor al comunității, membru al Custodiei "Fericitul Ieremia Valahul" din România a Ordinului Fraților Minori Capucini. La ora 16.00 în Biserica "Sacro Cuore" s-a celebrat Sfânta Liturghie a comunității înființată acum patru ani. La această Liturghie părintele Lucian ne-a salutat și și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul nostru. Comunitatea noastră i-a urat bun venit.

La predică, părintele Lucian ne-a vorbit în special despre prima lectură unde a spus: "Tot ceea ce Dumnezeu a creat a fost bun, dar, omul fiind singur, a creat femeia pentru a-i umple acel gol. Omul a dat nume tuturor viețuitoarelor, așa încât a devenit colaborator cu Dumnezeu. Suntem chemați să colaborăm și să împlinim voința lui Dumnezeu în tot ceea ce facem. Să încercăm să vedem cu ochii lui Dumnezeu, iar atunci când nu putem vedea să ne punem ochelari și să îl vedem pe aproapele nostru așa cum îl vede Dumnezeu".

Îi mulțumim bunului Dumnezeu că avem această oportunitate ca în fiecare primă duminică din lună să celebrăm Sfânta Liturghie în limba română și să rămânem uniți în rugăciune cu cei din România.

După Sfânta Liturghie a urmat un moment de întâlnire pentru a-l cunoaște mai bine pe noul preot.

Sfânta Liturghie în limba română pentru această comunitate se celebrează în prima duminică din lună, la ora 16.00, în Biserica "Sacro Cuore", P.le Volta, 1, 43123-Parma.

Pr. Lucian Dumea poate fi găsit la Convento Frati Minori Cappuccini, Viale San Francesco, 7, 43036-Fidenza (PR); tel. 0039.524.522.035.

Mai multe informații și fotografii de la evenimentele comunității catolicilor români din Parma sunt pe pagina facebook a acesteia: www.facebook.com/com.catolica.romana.

Tereza Andrici


 

lecturi: 1690.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat