Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Cu săracii împreună, în spirit guanellian

"Nu sunteți deșeuri, oameni inferiori, oameni eșuați, ceea ce societatea vrea uneori să credem", sunteți "un dar prețios, care ne face să vedem dragostea Domnului". Acestea sunt cuvinte de tandrețe pe care Papa Francisc le adresează persoanelor fără adăpost. Noi, Familia Guanelliană, avem grijă de săraci și de persoanele fără adăpost de 20 ani, îi primim și le oferim o masă caldă în casele noastre, le demonstrăm "dragostea și solidaritatea" împreună cu tineri de diferite vârste. Să dăruim aceeași tandrețe pe care Sfântul Părinte o cere, ca mărturie "în mijlocul culturii egoismului, individualismului, indiferenței, risipei, disprețului față de cei săraci și cei slabi".

"O inimă creștină care crede nu poate să treacă pe lângă mizeria săracului fără să-l ajute; nu ne putem opri atâta timp cât sunt săraci de ajutat și nevoi de satisfăcut", spunea Sfântul Alois Guanella fraților noștri! Și chiar așa s-a întâmplat la Iași, unde s-a început luna octombrie într-un mod special. Octombrie, lună închinată Sfintei Fecioare Maria, luna închinată sfântului rozariu, luna misiunilor și în același timp dedicată fondatorului nostru, Sfântul Alois Guanella, deoarece pe ziua de 24 octombrie este aniversarea a 10 ani de la canonizare.

Preoții împreună cu surorile și seminariștii din Opera Don Guanella au organizat vineri, 1 octombrie 2021, o excursie-pelerinaj în Iași, la care au participat un grup de nevoiași care nu au pe nimeni.

Primul popas a fost la Mănăstirea Cetățuia, unde era în curs celebrarea Acoperământului Maicii Domnului. După ce ne-am rugat, ne-am îndreptat spre catedrala catolică unde ne aștepta domnul Emil, ghidul nostru, care cu măiestrie și entuziasm ne-a introdus în arta și cultura credinței. Prin modul său delicat și evlavios a reușit să cucerească atenția și interesul tuturor. A fost un moment de întâlnire ecumenică foarte frumos unde toți ne-am simțit acasă.

După ce ne-am umplut ochii de frumusețea artei, a culturii și ne-am hrănit sufletul, ne-am îndreptat spre Motel Bucium în aer liber, curat, bucurându-ne de priveliștea Iașului și pentru a servi prânzul pe fundalul muzicii noastre populare.

După aceste momente frumoase petrecute împreună, fiecare ne-am întors spre casă având în suflet iubirea guanelliană, simțindu-ne cu toții frați și copii al aceluiași Tată ceresc.

Robert Blaj,
seminarist, Opera Don Guanella

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 octombrie: Iași: Cu săracii împreună, în spirit guanellian


 

lecturi: 815.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat