Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ferăstrău: Zile dedicate familiei, hramul și împlinirea a 70 de ani de la sfințirea bisericii

În Parohia Ferăstrău au avut loc trei zile de înălțare sufletească și de mare bucurie cu prilejul celebrării hramului bisericii în cinstea Sfintei Tereza a Pruncului Isus. Zilele de joi, 30 septembrie 2021, vineri, 1 octombrie, și sâmbătă, 2 octombrie, au fost zile dedicate familiei și speranței creștine susținute de către pr. Felician Tiba (de la Oficiul pentru Pastorația Familiei), prin predici și cateheze pe aceste teme: Familia, capodopera lui Dumnezeu (prima zi); Cristos și familia (a doua zi); Sfânta Tereza a Pruncului Isus și familia (a treia zi - în ziua hramului).

Celebrarea hramului, a patroanei bisericii, în ziua de sâmbătă, 2 octombrie, la ora 11.00, a fost cu totul deosebită, înălțătoare și frumoasă. Cu ocazia acestui eveniment s-au sărbătorit și cei 70 de ani de la sfințirea bisericii din Ferăstrău. Au luat parte la această distinsă celebrare PS Iosif Păuleț, un număr de 17 preoți și mulți credincioși din parohie și oaspeți.

Predica ținută în ziua hramului de către pr. Felician Tiba a fost cu totul deosebită și înălțătoare, subliniind aspectul coerenței vieții creștine și mai ales importanța acestei coerențe în familia creștină după exemplul Sfintei Tereza a Pruncului Isus.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a hramului a fost făcută și o scurtă revizuire istorică legată de biserica din Ferăstrău și prezentate diferite detalii ale construirii acestui sfânt lăcaș de la care se împlinesc 70 de ani de la sfințire.

În cuvântul de final, PS Iosif Păuleț a încurajat comunitatea, îndeosebi îndemnându-ne să mergem pe urmele înaintașilor noștri - cei care au ridicat cu mult efort această biserică din satul Ferăstrău, prețuindu-i pe ei și munca lor și bucurându-ne de toate harurile pe care noi le primim prin venirea în acest sfânt lăcaș.

Toate acesta au făcut ca, atât prin sfântă celebrare a hramului, cât și prin zilele anterioare, să avem parte de trăire sfântă și belșug de haruri. Noi îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a adus multă lumină și bucurie în sufletele noastre. Îi mulțumim, de asemenea și Sfintei Tereza a Pruncului Isus, pentru că am simțit și noi cum ne trimite din cer acele "petale de trandafiri", reprezentând multele ajutoare cerești pe care ea le mijlocește de la Dumnezeu pentru oameni.

Pr. Emil-Ioan Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Ferăstrău: Zile dedicate familiei, hramul și împlinirea a 70 de ani de la sfințirea bisericii


 

lecturi: 1645.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat