Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatra Dornei: Biserica din Dorna Candrenilor în haină nouă

Duminică, 26 septembrie 2021, am avut bucuria de a celebra hramul și sfințirea bisericii, după terminarea lucrărilor de renovare a exteriorului casei Domnului, la Dorna Candrenilor, filială a Parohiei Vatra Dornei.

La 12.30, pr. Egidiu Condac, vicar general al Diecezei de Iași, împreună cu pr. Anton Egner și cu parohul comunității, pr. Iosif Răchiteanu, au început celebrarea.

Biserica era aproape plină. Au fost prezenți alături de cele câteva familii catolice din localitate și credincioși catolici din Vatra Dornei, precum și credincioși ortodocși localnici: vecini, prieteni, cunoscuți. Cântările au fost susținute de corul parohiei.

La Sfânta Liturghie au participat și Dănuț Candrea, primar al comunei, Ilie Rusu, viceprimar, și Cristian Lăcătuș, reprezentant al firmei de construcții.

După salutul de început, s-au făcut rugăciunile de sfințire și apoi preoții, însoțiți de ministranți, au mers în procesiune prin biserică și în jurul bisericii, stropind cu apă sfințită credincioșii și pereții lăcașului de cult.

După sfințire, a urmat Liturghia în mod obișnuit cu două lecturi și evanghelia - de la sărbătoarea hramului, Sfântul Mihail - apoi predica ținută de pr. Egidiu.

La sfârșitul Liturghiei i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru minunatul dar al acestei zile și părintelui Egidiu pentru efortul de a fi fost în mijlocul nostru pentru sfințire, iar Sfinția Sa ne-a transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași.

O mulțumire deosebită a fost adusă domnului primar, Dănuț Candrea, și Consiliului Local al comunei Dorna Candrenilor care au finanțat lucrările de renovare a casei Domnului.

După Sfânta Liturghie, în fața bisericii, sub un soare blajin de toamnă, am fost invitați la o agapă frățească pregătită de familia Lajoș Iosif din Candreni. A contribuit la întărirea trupească a celor prezenți și Pensiunea "Poiana" din localitate cu câteva platouri mari, asortate.

După rugăciunea de binecuvântare a bucatelor, domnul primar ne-a prezentat pe scurt proiectele Primăriei - realizate, în derulare și de viitor.

Biserica romano-catolică, îmbrăcată în noua haină, sobră, dar frumoasă, va contribui și ea, alături de celelalte edificii publice, la imaginea pe care cei ce trec prin localitate - și nu sunt puțini - și-o fac despre aceste locuri.

Atmosfera a fost de comuniune prietenească și frățească.

Dincolo de bucuria momentului, acest sfânt lăcaș continuă să dea mărturie despre credința și iubirea de Dumnezeu a celor care pe aceste meleaguri au trăit credința creștină catolică și au contribuit, în sudoarea frunții, la dezvoltarea economică a localității.

Încă o dată, recunoștință înaintașilor și mulțumiri celor care au oferit toate acestea spre slava Domnului.

Pr. Iosif Răchiteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 septembrie: Vatra Dornei: Biserica din Dorna Candrenilor în haină nouă


 

lecturi: 1709.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat