Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhuși: Dublă sărbătoare

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, membrii comunității catolice din orașul Buhuși au început ziua luminați de Duhul Sfânt și binecuvântați de Preasfințitul Iosif Păuleț cu ocazia unei zile speciale ce a purtat semnificația unei duble sărbători: coborârea Sfântului Duh, cu ocazia administrării sacramentului Sfântului Mirul, dar și Înălțarea Sfintei Cruci, care reprezintă totodată și hramul parohiei din acest oraș.

Sub îndrumarea păstorului lor sufletesc, părintele Claudiu Nedelciu, enoriașii, în frunte cu cei care urmau să primească Sfântul Mir, l-au întâmpinat pe episcop cu urări calde de bun venit și cu tradiționalul colac cu sare. După această primire, Preasfințitul a binecuvântat lumea adunată, s-a rugat la picioarele Mântuitorului răstignit deasupra altarului, pentru ca, mai apoi, să celebreze Sfânta Liturghie însoțit de parohul bisericii, decanul de Bacău și alți preoți adunați la sărbătoare. Pentru ca celebrarea să aibă loc în pace, și norii și-au ținut în frâu picăturile de ploaie, nezădărnicind astfel eforturile depuse de cei 21 de candidați la Mir, care s-au pregătiți intens pe parcursul verii pentru a-l primi pe Dumnezeu în inimile lor în acest sfânt sacrament.

În cadrul celebrării, episcopul le-a vorbit cu iubire și căldură celor care urmau să primească Mirul, testând-le cunoștințele acumulate pe parcursul perioadei de pregătire, dezvăluind totodată pentru ceilalți credincioși adunați profunzimile credinței creștine.

Primind pe Duhul Sfânt cu darurile lui, după ce au promis să îi fie credincioși lui Dumnezeu, cei abia miruiți au luat parte la restul celebrării luminați și întăriți de Duhul Sfânt ce s-a coborât peste ei.

Cuvintele de mulțumire adresate Preasfințitului, preoților și tuturor celor care au luat parte la sărbătoare au fost urmate de rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu și binecuvântări din belșug, urmând ca fiecare suflet care a luat parte la liturghie să își continue slujirea în felul său.

Celebrarea din cadrul acestei sărbători a fost un prilej de bucurie sufletească, o șansă de neratat pentru credincioși de a se apropia cu tot sufletul de Dumnezeu, care ne-a pus în acea zi în fața celor mai mari daruri pe care ni le-a lăsat: mântuirea, dobândită de Fiul său pe lemnul crucii, și harul, pe care Duhul Sfânt lucrează neîncetat ca să ni-l dea.

Harul lui Dumnezeu dobândit prin coborârea Duhului Sfânt în lumina crucii reprezintă bucuria supremă, iar credincioșii din Parohia Buhuși au simțit în această zi iubirea Sfintei Treimi învăluind suflarea.

Petronela Antal-Corbu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 septembrie: Buhuși: Dublă sărbătoare


 

lecturi: 1283.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat