Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii în Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul"

Duminică, 12 septembrie, la Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești, începând cu ora 19.00, a avut loc concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii".

Concertul caritabil "Spes mundi - Speranța lumii" și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și, mai ales, iubirea necondiționată sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră, este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată, deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: persoane încercate de greutățile vieții, ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Cu fondurile strânse (3.941 lei), vom veni în sprijinul vârstnicilor din cadrul programului, ce beneficiază de servicii sociale și socio-medicale: asistență socială, îngrijire medicală specializată la domiciliu, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Adunați în jurul acestei idei nucleu, am avut parte de o echipă de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea "Stabat Mater" a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert cvasi sincretic ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: soprana Luiza Torboli, mezzosoprana Mihaela Blându, pianista Edit Arva, actrița Vasilica Bălăiță, light designerul Adrian Buliga.

Părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a adresat un cuvânt de suflet și mulțumire: "În această seară, prin cânt și rugăciune, ne-am apropiat de Domnul, prin privirea Sfintei Fecioare Maria. Vă mulțumim pentru acest dar! Am fost cu acest prilej înălțați în suflet și prin acest act de preamărire, am recunoscut lucrarea lui Dumnezeu în viața noastră. Mulțumim tuturor!"

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de părintele Gheorghe Cojocaru, parohul comunității gazdă: "Am fost copleșit și impresionat de măiestria interpretării prin profunzimea inimii voastre. În ochii artiștilor am văzut iubirea pentru Dumnezeu, iubirea pentru oameni și dăruirea totală. Vă mai așteptăm la noi în comunitate".

Ne-am bucurat de prezența unui număr impresionant de beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Pârgărești la concert. Dragi bunici, să vă simțiți mereu iubiți de cei care se îngrijesc de voi. Dorim să mulțumim comunității din Pârgărești și voluntarilor pentru implicarea deosebită și pentru că au depus eforturi mari ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui.

Aducem mulțumiri deosebite artiștilor noștri care ne-au dăruit acest concert impresionant, Bisericii Romano-Catolice "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești, părintelui Gheorghe Cojocaru pentru găzduire și susținerea permanentă a cauzelor nobile, Bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești, Sanctuarului "Fericitul Ieremia Valahul" din Onești, tuturor comunităților parohiale din regiune și autorităților publice locale din orașul Onești, care au susținut activitatea Centrului de Îngrijire la Domiciliu Onești prezent în comunitate din 2004 până în 2015, echipei Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești care de 11 ani aduce speranțe și alinare tuturor vârstnicilor în nevoie din comunitate, Consiliul Local Pârgărești, Congregației "Fiicele Sfântului Francisc de Assisi", Parohiei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Pârgărești pentru sprijinul acordat cu prilejul acestui eveniment și pentru susținerea activității de îngrijire la domiciliu și, nu în ultimul rând, tuturor participanților. Domnul să vă binecuvânteze!

Acest act artistic a fost prezentat și la Iași pe data de 22 august și va mai avea loc și în alte trei comunități din dieceză: Suceava - 19 septembrie, Roman - 26 septembrie, Bacău - 3 octombrie.

Centrul Diecezan Caritas

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 septembrie: Onești: Concertul caritabil "Spes Mundi - Speranța lumii" în Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul"


 

lecturi: 505.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat