Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Pr. Anton Bișoc, un secol de viață împlinit

Părintele Anton Bișoc, conform datelor cunoscute, este primul preot din istoria Diecezei de Iași care pășește pragul vârstei de 100 ani. Din acest motiv PS Iosif Păuleț și PS Petru Gherghel au ținut să fie alături de părintele Anton, la acest ceas aniversar, celebrând o Sfântă Liturghie chiar în ziua aniversării, 10 septembrie 2021, la ora 17.00, în capela centrului de îngrijire, unde se află părintele centenar, din cadrul complexului socio-medical din localitatea Gherăești, județul Neamț, coordonat de pr. Cristian Gălățanu, președintele Caritas Roman.

A fost o Liturghie de mulțumire pentru darul vieții îndelungate, dar și împlinite, a părintelui Anton, care a și concelebrat plin de emoție, așa cum a și ilustrat PS Iosif, în câteva cuvinte după Evanghelie.

După Sfânta Liturghie, părintele sărbătorit i-a copleșit pe toți cei prezenți rostind câteva cuvinte prin care a încercat să-și exprime bucuria de a celebra jubileul de 100 de ani, având în jurul său doi episcopi, preoți, printre care și părintele Anton Despinescu, care, la cei 94 de ani ai săi, pășește și el cu pași mărunți spre centenar, dar și persoane dragi din familie și dintre cei care se îngrijesc cu atâta drag de sănătatea și binele său.

Cel mai frumos și emoționant moment a fost când părintele Anton, după ce a primit o diplomă de merit din partea PS Iosif și o amintire de la venirea Papei Francisc la Iași din partea PS Petru, a oferit o binecuvântare tuturor celor prezenți, cu o mână slăbită de longevitatea vieții, dar încărcată de har și binecuvântări, dobândite de-a lungul vremii, în cei 100 de ani pășiți pe pământ și în cei 73 de ani de slujire sacerdotală la altar.

Îl binecuvântăm pe Domnul și îi aducem mulțumire pentru acest dar al vieții deosebite a părintelui Anton, iar părintelui sărbătorit îi dorim în continuare o viață cu zile liniștite și pline de har.

Pr. Marcelin Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 septembrie: Gherăești: Pr. Anton Bișoc, un secol de viață împlinit


 

lecturi: 6020.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat