Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gura Humorului: Administrarea Mirului

Comunitatea catolică din Gura Humorului și în special cei 18 tineri din localitate care s-au pregătit pentru primirea Sfântului Mir l-au așteptat cu mare nerăbdare pe episcopul de Iași, Mons. Iosif Păuleț, care să confere sacramentul Confirmațiunii, duminică, 5 septembrie 2021.

Ajuns la Biserica "Preasfânta Treime", Preasfințitul Iosif i-a salutat pe credincioșii adunați și, după binecuvântarea sa, cu toții au cântat din toată inima "Bine ați venit".

În alai de sărbătoare cu toții am intrat în biserică și însoțiți de cântarea "Iată, Marele Preot" a început Sfânta Liturghie. După cuvântul de bun venit al parohului, Preasfințitul Iosif a prezidat Sfânta Liturghie, iar în cadrul predicii a accentuat importanța pe care Duhul Sfânt în viața fiecărui credincios. Dialogul pe care l-a purtat cu cei 18 tineri care erau dornici de a primi sacramentul Mirului l-a ajutat pe episcop să înțeleagă că ei sunt pregătiți și au înțeles care este semnificația acestui pas în viața lor și a celor care îi înconjoară.

La sfârșitul frumoasei celebrări a fost un cuvânt de mulțumire din partea părintelui paroh, dar și un reprezentant din partea celor 18 tineri a mulțumit Preasfințitului și tuturor celor care i-au ajutat pe acest drum de pregătire ca să primească Mirul, Confirmațiunea, să îl primească pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale. Episcopul i-a îndemnat pe toți să îi rămână fideli lui Dumnezeu și să trăiască din plin roadele darurilor Duhului Sfânt.

Pr. Valentin Cochior

* * *

Fotografii de la administrara Mirului și înregistrarea video a Liturghiei au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei Gura Humorului: www.facebook.com/BisericaPreasfantaTreime


 

lecturi: 906.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat