Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Administrarea sacramentului Mirului la Sărata (Bacău)

Sâmbătă, 28 august 2021, 38 de copii și tineri l-au primit pe Duhul Sfânt în sacramentul Sfântului Mir administrat de Excelența Sa Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a prezidat și Sfânta Liturghie. Tinerii frumos îmbrăcați împreună cu comunitatea l-au întâmpinat pe PS Iosif cu mult entuziasm și bucurie așteptând binecuvântarea lui, care a și fost împărțită după salutul părintelui paroh, Laurențiu Luca. La această sfântă celebrare au fost prezenți mai mulți preoți și doamna primar.

La predică, PS Iosif a explicat importanța darurilor Duhului Sfânt în viața fiecărui creștin, spunându-le să se roage la Duhul Sfânt implorând darurile sale. În timpul predicii PS Iosif i-a întrebat pe tineri câteva lucruri referitoare la Duhul Sfânt. Apoi a fost reînnoirea făgăduințelor de la Botez, urmând rugăciunea prin care PS Iosif l-a invocat pe Duhul Sfânt ca să coboare asupra candidaților și administrarea sacramentului Mirului cu Sfânta Crismă. La sfârșitul Sfintei Liturghii tinerii nou miruiți i-au mulțumit PS Iosif printr-un text și o poezie. Mulțumiri au fost aduse și de părintele paroh tuturor celor prezenți. După Sfânta Liturghie PS Iosif a binevoit a face poză cu fiecare tânăr în parte, iar părintele paroh le-a oferit câte o amintire.

Plini de entuziasm câțiva tineri au dat mărturie despre acest frumos eveniment:

  • "A fost o zi mult așteptată și plină de emoții! Sub călăuzirea bunului Dumnezeu am reușit să realizăm cea mai frumoasă sărbătoare! Noi, cei 38 de candidați, l-am dobândit astăzi pe Duhul Sfânt împreună cu darurile sale pentru a putea mărturisi cu tărie credința creștinească. Mulțumim tuturor binefăcătorilor noștri care au binevoit să ne pregătească cu multă răbdare și iubire. Călăuziți de Duhul Sfânt sperăm să facem cele mai bune alegeri care să ne ducă cât mai aproape de Dumnezeu" (Andreea-Iuliana Simon).

  • "Am așteptat mult aceasta zi. Azi, noi, adolescenții din Sărata, l-am primit pe Duhul Sfânt în toată plinătatea sa pentru a putea mărturisi cu tărie credința creștină. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit și pentru că m-a binecuvântat! Nu în ultimul rând, le mulțumesc nașilor și părinților pentru că ne-au fost alături în aceasta zi deosebită și părintelui paroh care a făcut ca această sărbătoare să fie perfectă și să rămână mereu în gândul și inima noastră" (Delia-Bianca Enășel).

  • "A fost o experiență memorabilă, plină de încărcătură emoțională și trăiri diverse. Primirea Sfântului Duh a însemnat, în mod subiectiv, o reîncărcare spirituală și un nou început pe drumul drept al credinței creștinești. Sfântul Duh a coborât asupra noastră împărțindu-ne darurile sale, moment ce are caracter de unicitate în viața fiecărui creștin. Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor ce au făcut posibilă această bucurie în viața noastră, a tinerilor din comuna Sărată, în special părintelui paroh, Laurențiu Luca, pentru bună îndrumare și înțelegere revărsată asupra noastră!" (Larisa-Mariana Huhu).

  • "Privind la aceasta zi, pot spune că, primindu-l pe Duhul Sfânt, m-am umplut de bucurie. A fost o zi plină de emoții și nerăbdarea de a-l primi pe Duhul Sfânt. Pot spune cu sinceritate că această zi mi-o voi aminti cu bucurie!" (Andreea-Iulia Feru).

Pr. Laurențiu Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Administrarea sacramentului Mirului la Sărata (Bacău)
 


lecturi: 1371.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat