Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Sacramentul Sfântului Mir

Luni, 23 august 2021, comunitatea din Tămășeni a răsunat de bucurie și de speranță, întrucât, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, 132 de copii și tineri, care s-au pregătit mult timp pentru a fi vrednici să-l primească pe Duhul Sfânt în inimile lor, au primit sacramentul Sfântului Mir.

Îmbrăcați în port tradițional și purtând în mâini flori de culoare roșie, candidații de la sacramentul Confirmațiunii, cu chipurile senine și pline de bucurie, l-au întâmpinat pe episcop cu pâine și sare, conducându-l spre biserică nerăbdători, printr-un culoar ce a prins viață, odată cu zâmbetele calde pe care Preasfințitul le-a împărțit în jurul său.

În cadrul Sfintei Liturghii, Excelența Sa a subliniat importanța Duhului Sfânt atât în viața unei comunități, cât și în viața unui creștin, ajutându-i pe copii să-și deschidă și să-și pregătească sufletul pentru momentul în care Duhul Sfânt avea să se coboare asupra lor.

Cu multă încredere și bucurie, Preasfințitul, ajutat de părintele Sebastian Bilboc, decan de Roman, a revărsat asupra candidaților cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, călăuzindu-l spre inimile lor pline de gingășie.

La finalul Sfintei Liturghii, un gând de mulțumire s-a îndreptat și spre preoții parohiei noastre: atât spre părintele paroh, Laurențiu Ignat, cât și spre părinții colaboratori: pr. Paul-Alexandru Gabor și pr. Richard-Mihai Gundel, care au fost alături de candidații de anul acesta, îndrumându-i și călăuzindu-i pe tot parcursul acestui drum lung de pregătire, în care au învățat să-l cunoască și să-l iubească mai mult pe Duhul Sfânt.

Împreună cu preoții de la altar, nașii, părinții și întreaga comunitate, ne-am unit în rugăciune, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru că l-a trimis pe Duhul Sfânt în inimile celor 132 de copii și rugându-l totodată să-i ajute să nu închidă niciodată ușa sufletului lor în fața Duhului Sfânt, ci să-l lase întotdeauna să le călăuzească viața, cu ajutorul celor șapte daruri ale sale.

Câteva mărturii ale tinerilor miruiți:

  • "Au fost momente de neuitat! L-am primit pe Duhul Sfânt în inimile noastre! Sper ca acesta să mă călăuzească mereu și să mă ajute cu darurile sale în întreaga mea viață, pentru ca într-adevăr să-mi mărturisesc credința cu mai multă bucurie și curaj!" (Carla Cimpoeșu).

  • "Astăzi, când l-am primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, simt o mare bucurie și totodată, recunoștință pentru atâtea și atâtea daruri pe care Dumnezeu le-a revărsat în viața mea. Am avut multe emoții și cu mare nerăbdare am așteptat această zi atât de specială pentru viața mea de credință. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și, totodată, le mulțumesc tuturor acelora care s-au ocupat de pregătirea și reușita acestei frumoase sărbători din comunitatea din Tămășeni" (Livia Căliman).

  • "Un simplu cuvânt ar putea descrie ceea ce simt astăzi: recunoștință! Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit și mă bucur că am avut privilegiul de a-i cânta și a mă ruga aceluia care mi-a oferit viața adevărată!" (Daria Căliman)

Ioana Antal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 august: Tămășeni: Sacramentul Sfântului Mir. Foto: Lucian Boboc


 

lecturi: 3461.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat