Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârzulești: Administrarea Mirului

Pentru Parohia "Preasfânta Treime" din Bârzulești, ziua de 21 august 2021 a fost o zi de mare sărbătoare, în care 26 de tineri l-au primit pe Duhul Sfânt și darurile sale.

Credincioși din trei sate, Bârzulești, Petricica și Lărguța, s-au adunat pentru acest eveniment care s-a întipărit în memoria celor prezenți datorită splendorii lui.

După luni de pregătire, a venit momentul mult așteptat de către comunitatea noastră, în special de către candidații la Sfântul Mir.

Încă de dimineață străzile comunității noastre s-au umplut, iar în aer pluteau duhul nerăbdării și entuziasmul tuturor celor prezenți. Toată lumea, de la mic la mare, aștepta venirea episcopului Iosif Păuleț.

De la intrarea în micuțul, dar primitorul nostru sat, până la lăcașul sfânt erau oameni așezați de o parte și de cealaltă a drumului cu flori în mână, care l-au condus pe episcop cu cântece însuflețite până în curtea bisericii unde a fost întâmpinat cu pâine și sare de către credincioși îmbrăcați în veșminte tradiționale.

În timpul predicii, Preasfințitul a stat în mijlocul credincioșilor, iar cu voce caldă și părintească le-a vorbit celor prezenți despre Duhul Sfânt, despre darurile pe care ni le oferă, a explicat tinerilor importanța sacramentului Mirului și le-a adresat câteva întrebări, moment în care aceștia au demonstrat faptul că erau pregătiți pentru darul pe care urmau să-l primească.

Cel mai important moment al zilei a venit cu pași repezi. Tinerii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, cu nașii alături l-au primit pe Duhul Sfânt, iar celebrarea a continuat cu cântece și rugăciuni în biserica noastră pregătita cu grijă de către membrii comunității.

Imediat după Sfânta Liturghie, împreună cu preoții și credincioșii, de subliniat, în completarea sărbătorii este și binecuvântarea sfintei cruci de pe biserica parohială donată de Preasfințitul când era paroh la Onești. Am putea cu drag să afirmăm: Per Crucem ad lucem (prin cruce la lumină, lumina Duhului Sfânt).

La final, după mulțumiri și binecuvântarea acordată de PS Iosif Păuleț, tinerii alături de familii și nași s-au adunat în fața bisericii sub razele soarelui, care ne-au însoțit pe tot parcursul celebrării, pentru a imortaliza acest moment de neuitat.

Alături de tinerii credincioși, în unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor de creștini, au fost și preoți oaspeți în numărul apostolilor, cărora le mulțumim pentru participare.

Nu în ultimul rând, îi mulțumim părintelui nostru paroh, Iulian-Claudiu Petrea, care s-a ocupat cu meticulozitate de pregătirea candidaților și a evenimentului.

Lavinia Marin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 august: Bârzulești: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1280.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat