Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: Speranța în Isus ne face fericiți, la campusul GREF

Pe o perioadă de aproape trei săptămâni, între 2 și 19 august 2021, în Parohia "Inima Preasfântă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu s-a desfășurat tradiționalul GREF, având anul acesta drept moto "Speranța în Isus ne face fericiți".

Programul recreativ propus de preoții din parohie a avut scopul de a-i aduna pe copiii și tinerii din comunitate pentru a se deconecta de la ceea ce înseamnă tehnologie modernă și pentru a sta mai mult împreună și a socializa.

Prima săptămână i-a avut drept protagoniști pe copiii din clasele primare I-IV, inclusiv pe cei de la grădiniță. Bucuria și entuziasmul erau la ele acasă, acest lucru putând fi citit pe chipul fiecărui participant.

În a doua săptămână, în centrul atenției de data aceasta au fost adolescenții și tinerii parohiei, clasele IV-VIII, care s-au arătat interesați în mod deosebit de bansurile propuse, unii dintre ei remarcându-se ca buni dansatori.

Fiecare zi era animată de un program bine întocmit. Programul întâlnirilor noastre începea la ora 9 prin intonarea imnului compus de animatori, "Ca Isus să ne dăruim", și o scurtă rugăciune urmată de bansuri. Totodată, pentru a crește în ceea ce privește cunoașterea cuvântului lui Dumnezeu, în fiecare zi le era propusă ca temă catehetică o parabolă cunoscută din Sfânta Scriptură, după care se contura un mic dialog pe baza celor prezentate. Răspunsurile date erau punctate, astfel încât, la sfârșitul zilei, cine aduna cele mai multe puncte era răsplătit printr-o medalie.

Prima parte a zilei se încheia la ora 12.00 prin recitarea în comun a rugăciunii Îngerul Domnului, după care urma o scurtă pauză de odihnă. La ora 16.00 ne revedeam pentru a continua ceea ce începusem dimineață, totul culminând cu rugăciunea Rozariului și Sfânta Liturghie de seară.

Ca tot acest program recreativ să se poată desfășura în condiții optime, a fost nevoie de mult efort și multă implicare.

Mulțumim părintelui paroh, Marius Adam, preoților vicari, Florin Lucaci și Ștefan Simon, celor 50 de animatori și, nu în ultimul rând, binefăcătorilor noștri.

Animatorii implicați au avut parte de o surpriză. Pentru a le răsplăti eforturile depuse, parohia a organizat o excursie de câteva zile la poalele Ceahlăului, de unde s-au întors cu gânduri și perspective noi pentru începutul de an școlar.

Grupul animatorilor din Nicolae Bălcescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-19 august: Nicolae Bălcescu: Speranța în Isus ne face fericiți, la campusul GREF


 

lecturi: 1088.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat